Hoppa till huvudinnehåll

Tommys är Danslistans vinnare

Dansbandet Tommys 2014 med Tom Käldström, Kent Vikstrand, Fredrik Lönnqvist, Markus Stara
Tommys årets första etta på Danslistan Dansbandet Tommys 2014 med Tom Käldström, Kent Vikstrand, Fredrik Lönnqvist, Markus Stara tommys 2014

Tommys är fjolårets stora vinnare på Danslistan. Bandet tog en plats i Guldklassen med låten En duva med bruten vinge i januari 2014. Nu fortsätter framgången med nya låten Att ännu älska dig. Tommys öppnar detta år som etta på listan.

Danslistans vinter- och vårsäsong har kört igång och än en gång är det alltså killarna i österbottniska bandet Tommys som ligger i topp. Under hösten var bandet listetta i hela tio veckor, de övriga tre veckorna låg de god tvåa.

Det är inte många band som klarat detta. Men Tommys har hela vägen fått röster både av webbröstare och jurymedlemmar.

Låten Att ännu älska dig är skriven av svenska låtskrivarna Jonas Lindau och Maritha Johansson och finns med på fjolårsalbumet Kära mor.

Frontfigur i Tommys är Tom Käldström och de övriga bandmedlemmarna är Fredrik Lönnqvist, Markus Stara samt nyaste medlemmen, basisten Kent Vikstrand.

Fem nya i Guldklassen

Övriga vinnare på Danslistan under 2014 är alla andra guldklassmedlemmar. Banden som klarar 40 veckor på listan åker alltså ur listan, men in i hedersklubben Guldklassen.

Under hösten lyckades Cecilia Kyllinge, Henrik Åberg och Håkan Streng med den bravaden. Tidigare under året gjorde både Tommys, som sagt, och åländska Högtryck sällskap med alla andra som under tidigare år klarat ett helt år på listan.

Högtryck gjorde succé med låten Min stund på jorden, medan Cecilia Kyllinges version av Afzelius Till min kära gillades under hela året.

Cecilia Kyllinge är för övrigt bokad som en av gästartisterna på sommarens konsertturné Visor på väg.

Henrik Åbergs Hemma igen fick också röster i 40 veckor, lika så Håkan Streng med Möte i gränden.

Den som ligger närmast en hedersplats just nu är Fernandoz med Efter alla dessa år samt Carisma med Vänd inte om.

Danslistan har alltså kört igång igen.
Häng också du med i röstningen!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje