Hoppa till huvudinnehåll

ÅIFK-junior fick fråga ut superstjärnorna

Årets lag i världen 2014, under Ballon d'Or-galan 2015
Arjen Robben, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo utgjorde anfallstrio i årets lag 2014. Årets lag i världen 2014, under Ballon d'Or-galan 2015 Bild: EPA / All Over Press ballon dor

Stunden innan Cristiano Ronaldo tilldelades priset som bästa fotbollsspelare i världen fick en junior ställa en fråga till trion Ronaldo, Lionel Messi och Arjen Robben. Och den junioren kom från Åbo IFK.

ÅIFK-junioren Valdrit Pllana vann en plats på Fifas stora galakväll i Zürich och under den galan, som har miljontals tittare världen över, fick 17-åringen ställa en fråga till stjärntrion Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Arjen Robben.

– Vilket har varit er karriärs bästa mål och varför, frågade Pllana inför storpubliken.

Ronaldo svarade kort att följande mål alltid är det viktigaste, Messi lyfte fram nicken mot Manchester United i Champions League-finalen 2009, medan Robben inte behövde fundera länge på sitt svar.

– Det är lättare att svara för mig än dem eftersom de gjort så mycket mer mål än jag, skämtade Robben och nämnde sedan segermålet i Champions League-finalen 2013.

Orsaken till att Valdrit Pllana hade just denna trio på scenen under sin fråga var att Ronaldo, Messi och Robben var anfallare i årets lag. Men skulle Pllana själv ha fått välja hade en viss svensk ersatt Robben.

– Om jag skulle få välja skulle jag helst se Messi, Ronaldo och Zlatan i laget, sade Pllana inför kvällen. Utan foton åker jag inte hem och säkert kommer hjärtat att bulta extra hårt när vi får skaka hand med världens bästa spelare.

Läs också: Ronaldo världens bästa spelare
Läs också: ÅIFK-juniorer på världens största fotbollsgala