Hoppa till huvudinnehåll

ÅIFK-juniorer på världens största fotbollsgala

Lionel Messi med sina fyra Ballon d'Or.
Lionel Messi har redan kammat hem fyra guldbollar som delas ut till världens bästa fotbollsspelare. Lionel Messi med sina fyra Ballon d'Or. Bild: EPA/AlbertOlive/AllOverPress ballon dor

Ikväll, måndag, samlas världens fotbollselit till Zürich i Schweiz för att välja fram fjolårets bästa spelare. På plats finns också ÅIFK-juniorerna Valdrit Pllana och Ahmed Al-Shafel.

17-åriga Pllana vann en plats till galan i den internationella lottningen och han tog med sig sin lagkompis Al-Shafel från ÅIFK:s A-juniorer.

- Jag var nog först lite chockad och händerna darrade. Men efter att ha läst inbjudan en gång till så insåg jag att det är sant. Visst är det fint att få med en kompis också, säger Pllana.

Fotbollsfesten ordnas av det internationella fotbollsförbundet, Fifa. Bland annat utses världens bästa spelare inom klubbfotboll på galan. På samma gång utses också världens bästa tränare och snyggaste målet samt den bästa laguppställningen med de 11 bästa spelarna.

- Om jag skulle få välja skulle jag helst se Messi, Ronaldo och Zlatan i laget. Utan foton åker jag inte hem och säkert kommer hjärtat att bulta extra hårt när vi får skaka hand med världens bästa spelare, säger Pllana.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) och Manuel Neuer (Bayern München) tävlar om priset som världens bästa spelare 2014.

Mer info om fotbollsgalan på Fifa:s webbplats