Hoppa till huvudinnehåll

Lassas ska dirigera HIFK:s mittfält

Fredrik Lassas
Lassas flyttar från HJK till HIFK. Fredrik Lassas Bild: Yle/Anki Karhu lassas

2014 års mest lovande finländska spelare nobbar mästarlaget HJK. Fredrik Lassas väljer i stället att flytta till nykomlingen HIFK.

Läs Fredrik Lassas kommentarer om flytten här!

Förra veckan förstärkte fotbollsliganykomlingen sin trupp med målsprutan Pekka Sihvola som kom från MYPA, i dag är det klart att Fredrik Lassas byter från HJK till lokalkonkurrenten.

Den 18-årige mittfältaren spelade säsongen 2014 i HJK men flyttar nu till HIFK där han torde få mera speltid. I fjol spelade den Borgåbördige Lassas i 14 ligamatcher.

- Jag har funderat länge på om jag ska stanna i HJK eller inte. Det har varit en tung och lång process, erkänner Lassas.

Hoppa över Twitterpostning

I höstas visade Lassas upp sig i Greuther Fürth, som spelar i andra Bundesligan i Tyskland, men det blev inget kontrakt för Lassas som fått sin fotbollsfostran i Borgålaget Futura. Juniorlandslagsspelaren har tills vidare inte gjort mål i fotbollsligan.

- Nu känns det väldigt skönt att vara i HIFK. Jag har pratat mycket med "Honsu" (tränaren Jani Honkavaara) och kommit fram till att det här är en bra plats för mig att utvecklas genom att få större ansvar. Ett förtroende jag nu försöker leva upp till, säger Lassas som skrivit på ett kontrakt som gäller för ett år.

Hoppa över Twitterpostning

Samtidigt bekräftade HIFK också att laget värvat Youness Rahimi. Den tidigare Honkaspelaren Rahimi höll förra säsongen till i Pallohonka i division 2 men har också fått gott om speltid i Finlands U21-landslag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport