Hoppa till huvudinnehåll

Miljoninvestering i Vanda skapar nya arbetsplatser

Volvo lastbil utanför Göteborg
Volvo lastbil utanför Göteborg Bild: PHOTOGRAPHER LARS ARDARVE volvo lastvagnar

Volvo investerar knappa 40 miljoner i nya utrymmen på en tomt som ligger mellan Ring III och flygplatsen. Det betyder nya arbetstillfällen i Vanda.

- Vi har räknat ut att planeringsarbetet plus själva byggnadsarbetet ger ungefär 300 årsverken. Med tiden kommer vi att kunna anställa cirka 30 personer till för den här verksamheten, säger Magnus Björklund som är vd för Volvo Finland Ab.

Volvo bygger verkstäder, kontors- och försäljningsutrymmen och en skola där de utbildar sina egna mekaniker. Det är långtradare, bussar och lastbilar som ska repareras i de nya utrymmena. Fastigheten ska stå färdig hösten 2016.

Som en lottovinst för Vanda stad

På Vanda stad är näringsdirektör José Valanta mycket nöjd över att Volvo vill bygga nya verkstäder.

- Den här utvidgningen är viktig inte bara för Vanda utan för hela huvudstadsregionen. Volvos beslut att utvidga i Vanda betyder många permanenta arbetsplatser. Det är som en liten lottovinst, säger näringsdirektör José Valanta.

Staden har velat locka företag till området mellan flygplatsen och Ring III genom att vara flexibla när det gäller stadsplaneringen.

- Vi har gjort ett långsiktigt arbete för att utveckla Aviapolis och nu bär det arbetet frukt. Området vid flygplatsen är en motor för hela Finlands tillväxt, säger José Valanta på Vanda stad.

Läs också:
Finlands första underjordiska tågstation färdig, se bilder!

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen