Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Linus Lång, Johan Gullmets, Malin Ekholm och Peter Sjöholm
Linus Lång, Johan Gullmets, Malin Ekholm och Peter Sjöholm Linus Lång, Johan Gullmets, Malin Ekholm och Peter Sjöholm Bild: Yle mittjobb

#MittJobb har fyra reportrar som i huvudsak jobbar med projektet. Utöver det kommer också andra människor inom Svenska Yle att vara med på ett hörn.

Johan Gullmets

Granska arbetslivet med oss

mittjobb logo
mittjobb logo mittjobb
  • Svenska Yle granskade arbetslivet tillsammans med publiken.
  • I sociala medier användes #MittJobb.
  • Granskningen pågick 19.1 - 17.2.2015.
  • Svenska.yle.fi/mittjobb finns alla artiklar samlade.
Jag jobbar på det granskande samhällsprogrammet Spotlight i Yle Fem. Jag har jobbat som journalist på olika redaktioner de senaste tio åren.

Före journalistkarriären jobbade jag flera somrar som pärtspikare på kyrkstallarna i Närpes. Det är det bästa sommarjobbet jag haft. Lönen var kanske ingen höjdare men men det var trevligt att jobba utomhus. Dessutom erbjuder utsikten från tak ett litet annorlunda perspektiv på tillvaron.

Malin Ekholm

Jag jobbar som redaktör i den grupp inom nyheterna som kallas Grävnavet. Vi jobbar med grävande journalistik och lite större projekt. På Yle har jag jobbat till och från sedan 2004, Jag har varit redaktör på Tv Nytt, Aktuellt, Närbild och Yle Huvudstadsregionen. Under två år var jag nyhetschef på Yle Huvudstadsregionen.

Före jag blev journalist jobbade jag som forskare under några år, jag skulle skriva en avhandling om närvårdares yrkesidentitet.

Jag har också varit städare, sjöman, servitris, laboratorieassistent på ett betonglaboratorium, barnflicka, sexsnackare för Folkhälsan och så har jag arbetat med utvecklingsstörda. Man hinner prova på mycket om man alltid sommarjobbar och jobbar vid sidan av studierna.

Linus Lång

Jag är nyhetsläsare och -reporter på Svenska YLE sedan år 2006. Mina nyheter syns och hörs vanligtvis i Radio Vega, Radio X3M och på svenska.yle.fi.

De första stegen ut i arbetslivet tog jag som kaféarbetare i Helsingfors i slutet av 1990-talet. Det var stressigt ibland, men å andra sidan ingick kaffe och bulle i naturaförmånerna.

Jag har också hjälpt turister att hitta rätt i staden som Helsinki Help-sommarjobbare och arbetat med informationsmaterial om miljöfrågor för Natur och Miljö rf.

Peter Sjöholm

Jag jobbar vid Yle Nyheters Grävnav, främst med med nyheter som bygger på data eller som innehåller interaktivitet. Inom Yle har jag också tidigare jobbar som reporter på webben och på radionyheterna.

Tidigare har jag bland annat drivit en musikinriktad webbplats, jobbat på golfbana och sysslat med att sammanställa information om nordiska pensionsbolag.

Kontakta oss

Du når oss alla på fornamn.efternamn@yle.fi. Tveka inte att ta kontakt om du har tips eller frågor! Du kan också skicka in tips med blanketten här under.

Skicka in tips

Läs också