Hoppa till huvudinnehåll

UMK15: Satin Circus

Bandet Satin circus.
Bandet Satin circus. Bild: Yle crossroads

Helsingforsbandet Satin Circus är kända för att vara positiva energiknippen, men vill nu gå mot det allvarligare hållet. Tävlingslåten Crossroads handlar om tiden mellan barndom och vuxenlivet samt alla beslut man måste ta.

I januari blir det exakt fem år sedan Satin Circus grundades. De fyra killarna hade lärt känna varandra då de spelade i olika jazzband. Genast från början jobbade de hårt på att bli så bra som möjligt. Arbetet lönade sig och i augusti 2012 skrev Satin Circus under ett skivkontrakt med Sony Music. I februari 2013 släpptes debutalbumet Expectations.

Av Satin Circus singlar har Emma, Expectations och If you love me spelats flitigt på radiovågorna i Finland. Bandet har också turnerat i Norge.

Nästa Softengine?

Gruppen var ifjol i UMK:s final och bestämde sig efter det att delta i tävlingen.

– Det var en så fin stämning i salen att vi bestämde oss för att ge tävlingen en chans. Crossroads är en bra låt som lätt blir att spela i huvudet. Också ämnet passar väldigt bra just nu ihop med var vi befinner oss i vår karriär. Hoppas folket gillar!

Satin Circus är kända för sina energiska scenshower men säger att de med nästa skiva tänker ta det snäppet lugnare. Liksom med det första albumet har killarna nu fått hjälp av producenten och låtskrivaren Patric Sarin.

Ny solist

Tidigare har det varit främst Kristian ”Krippe” Westerling som fungerat solist, men i Crossroads tar Paul Uotila över. Axel Kalland (nyligen utsedd till nordens sexigaste popmusiker av brittiska Scandipop) spelar synt, Olli Halonen spelar trummor och Krippe gitarr.

Annan kuriosa om bandet är att Axel har flygcertifikat. Paul har också jobbat som modell och har till och med poserat i italienska Vogue.

Satin Circus med Crossroads tävlar i den första semifinalen den 7 februari på TV2. I varje deltävling tävlar sex kandidater av vilka tre går vidare till UMK-finalen den 28 februari.

#satincircus
#UMK15

Läs också

Nyligen publicerat - Eurovision