Hoppa till huvudinnehåll

Läckage förstörde ny ambulansbarack i Ingå

Ingå brandstation
Brandstationen har inte ändamålsenliga personalrum, därför behövs nya baracker för personalen. Ingå brandstation Bild: Yle/Marica Hildén ingå brandstation

Räddningsverket i Ingå kan inte ta i bruk de nya personalrummen vid brandstationen på grund av en omfattande vattenskada. Det är bolaget som levererade elementbyggnaden som är ansvarigt för konstruktionsfelet.

- Efter att vattnet kopplades in i byggnaden läckte det ut vatten i väggar och golv, säger Peter Siggberg (SFP) som är ordförande för samhällstekniska nämnden i Ingå.

Han blev informerad om läckaget i söndags (11.1).

Ambulanspersonalen använder sig nu tillfälligt av Rönndahlska huset på Läkarvägen medan seniorverksamheten har flyttat ut från Rönndahlska huset till servicehuset.

Sanering

Elementbyggnaden måste nu genomgå en omfattande sanering eller bytas ut. Ett annat alternativ som Siggberg nämner är att personalen blir kvar i Rönndahlska huset medan seniorverksamheten kunde flytta till Wilhelmsdal.

- I sista hand är det ett politiskt beslut, säger Siggberg.

Samhällstekniska nämnden diskuterar frågan på sitt möte på tisdag (20.1).

Den nya elementbyggnaden vid brandstationen skulle ursprungligen tas i bruk vid årsskiftet, men leveransen av elementen blev försenad.

Läs också:

3.1.2015 Räddningsverket tog över ambulanserna
17.12.2014 Ambulansbarack försenad i Ingå
8.8.2014 Ont om plats för ambulans i Ingå