Hoppa till huvudinnehåll

USA och Storbritannien övar cyberkrig tillsammans

Hackare vid en konferens för etiska hackare i Schweiz 2014.
Hackare vid en konferens för etiska hackare i Schweiz 2014. Hackare vid en konferens för etiska hackare i Schweiz 2014. Bild: EPA/SALVATORE DI NOLFI hackare

USA och Storbritannien kommer att börja öva cyberkrigföring tillsammans för att förbättra sin försvarsförmåga, meddelar den brittiska regeringen.

De båda länderna kommer att dela information om cyberhot och kommer att genomföra krigsövningar där man fokuserar på cyberattacker. USA:s president Barack Obama och den brittiske premiärministern David Cameron väntas offentliggöra samarbetet under ett möte i Vita huset i dag.

Cameron sade inför mötet att USA och Storbritannien vill slå ihop sina resurser för att behålla sitt försprång gentemot dem som strävar efter att angripa länderna.

I den första krigsövningen simulerar man ett angrepp mot banker och finansinstitut i London och New York. Den amerikanska och brittiska regeringen, kommersiella banker och den brittiska centralbanken deltar i övningen. Senare kommer infrastrukturen i länderna att prövas på motsvarande sätt.

Länderna ska också samarbeta kring ett program där man utbildar en ny generation av cyberagenter.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes