Hoppa till huvudinnehåll

Nya djursjukhuset i Åbo ger akutvård dygnet runt

Nya djursjukhuset
Emma Jalonen, Heikki Merimaa och Karita Ahlstrand Nya djursjukhuset Bild: yle/Maud Stolpe heikki merimaa och karita ahlstrand

Smådjuren i Åbotrakten kan nu få intensivvård dygnet runt på ett och samma ställe om det behövs. Det här tack vare det nya djursjukhuset, som öppnade vid Satakuntavägen i slutet av december.

Ett tjugotal personer ser till att våra mindre husdjur ska kunna få den vård de behöver dygnet runt i Åbo. Här finns operationssalar, intensivvårdsavdelning, uppvakningsrum, röntgen och alla möjliga olika apparater som behövs för att sköta djurpatienterna. Ännu är allt inte riktigt klart men inom kort ska här också erbjudas olika teapiformer plus att här finns en butik där hund- och kattägare ska kunna köpa det de behöver.

Djursjukhuset fungerar som ett vanligt akutsjukhus med möjligheter till flera övervakade vårddygn, men här kan man också få den service som vanliga veterinärmottagningar står till tjänst med. De flesta patienter i det nya djursjukhuset är katter eller hundar, men allt från fåglar till ödlor och ormar är välkomna.

Läs också