Hoppa till huvudinnehåll

Hälsovården i Dalsbruk diskuterades igen

Dalsbruks hälsostation
Dalsbruks hälsostation Bild: YLE/ Tiina Grönroos dalsbruk

Hälsovården i Dalsbruk diskuterades igen i Kimitoöns kommunstyrelse på tisdagen. Styrelsen tog ställning till en motion, som lämnades in till fullmäktige i juni i fjol.

I motionen, som skrevs under av 8 fullmäktigeledamöter, föreslås att hälsostationen och bäddavdelningen i Dalsbruk får fortsätta sin verksamhet som nu.

Ann Nyström från Fri Samverkan föreslog att motionen remitteras till omsorgsnämnden. Orsaken var bland annat att servicen på hälsostationerna i Dalsbruk och Kimito och mängden läkartider på stationerna. Remitteringsförslaget fick understöd av Fri Samverkan och SDP, medan SFP och Centern röstade för en fortsatt behandling.

Förslaget om remittering röstades ner med siffrorna 5-4.

Styrelsen beslöt att godkänna en kläm på förslag av Hanna Backman (SFP). Enligt klämmen ska man beakta skärgårdsbornas behov på hälsostationen i Dalsbruk så, att tiderna på hälsostationen är anpassade enligt bussförbindelserna från och till skärgården.

Frågan ska ännu behandlas i kommunfullmäktige.

Den omdiskuterade omsorgsplanen, där framtiden för bäddavdelningen i Dalsbruk också ingår, godkändes i kommunfullmäktige i november.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland