Hoppa till huvudinnehåll

Svar: Svenska Yles riktlinjer

Insändare
Insändare Bild: Yle Yle,insändare,yle svarar

På insändarplats i Västra Nyland (24.12) anser en skribent att Svenska Yle inte tillåter kritiska inlägg på sin webbplats. Mediechef Carin Göthelid svarar att Svenska Yle välkomnar dialog och debatt, men följer riktlinjer för kommentarerna.

Tage Finnberg skriver i Västra Nyland (24.12.2014) att Svenska Yle inte tillåter kritiska inlägg på Svenska.yle.fi.

Kritiska kommentarer är inte bannlysta och vi välkomnar dialog och debatt. Vi har dock riktlinjer för kommentarerna, som bland annat lyder så här:

"Respektera andra människors privatliv. Gå inte ut med påståenden om andra människor. Följ lagen, håll en god ton, visa respekt och artighet mot de övriga kommentatorerna. Vi publicerar inte kommentarer som kränker integriteten och människovärdet. Kränkande för människovärdet är förutom diskriminering också exempelvis sådant innehåll som uppviglar till våld eller som underblåser hat mot en individ eller en folkgrupp."

Riktlinjerna för kommentarer finns i sin helhet på vår webb, Svenska.yle.fi.

Carin Göthelid
Mediechef
Svenska Yle

Det här svaret publicerades i Västra Nyland 10.1.2015.

Läs också

Bolaget