Hoppa till huvudinnehåll

Folkhälsan får PT-ensamrätt

Anna Bertills från Folkhälsan
Folkhälsan får ensamrätt på Personal Trainers i FISAF-regi. Anna Bertills från Folkhälsan Bild: Yle/ Markku Hautala folkhälsan

Folkhälsan har de senaste tre åren ansvarat för den svenskspråkiga utbildningen av Personal Trainer i FISAF:s regi. Hädanefter kommer bolaget att ha ensamrätt både på finska och svenska.

Folkhälsan Utbildning Ab har beviljats ensamrätt för landsomfattande utbildningsrättigheter för Federation of International Sports, Aerobics and Fitness (FISAF) Personal trainer-utbildning.

FISAF är en paraplyorganisation som omfattar över 40 länder och är en stor spelare när det kommer till certifiering och ackreditering av utbildningar och utbildare.

– Ensamrätten ger oss en stor möjlighet att ytterligare utveckla Personal trainer-utbildningen och att nå nya nivåer inom FISAF, vd Anna Bertills.

Det betyder i praktiken ett betydligt större ansvarsområde än tidigare. De tre senaste åren har Folkhälsan Utbildning endast haft de svenskspråkiga rättigheterna för PT-utbildningen i Finland.

– Det här betyder att vår PT-utbildning har en så hög internationell nivå att den motsvarar den kvalitet FISAF kräver. De nya språkrättigheterna vi fått innebär ett nytt helhetsansvar nationellt, säger vd Anna Bertills på Folkhälsans webbplats.

Folkhälsan Utbildning Ab driver Solvalla och Norrvalla idrottsinstitut och den svenskspråkiga utbildningen startade år 2012 både Norrvalla i Vörå och Solvalla i Esbo.

Den första utbildningen 2012 i Vörå lockade t.e.x 28 sökande när det begav sig.

I och med ensamrätten på att utbilda PT:n enligt FISAF:s standard startar Folkhälsan Utbildning PT-utbildning på finska på både Norrvalla och Solvalla.

– Förutom möjligheterna för de studerande att kombinera Personal trainer-utbildningen med idrottsledarexamen, kommer också den fria marknaden i form av fristående Personal trainer-utbildningar att fortsätta växa i omfattning hos oss, säger Bertills.

Läs Folkhälsans pressmeddelande på deras webbplats.

Läs också