Hoppa till huvudinnehåll

Elna vill göra ännu mer med sin röst

Elna Romberg deltar i Voice of Finland.
Elna Romberg från Borgå deltar i Voice of Finland. Elna Romberg deltar i Voice of Finland. Bild: Nelonen Media/MARIA KIRALY PHOTOGRAPHY elna romberg

Den skönsjungande Borgåflickan Elna Romberg kommer att synas i teve under fredagskvällen. Hon deltar i sångtävlingen The Voice of Finland på Nelonen.

– Programmet är ju inspelat på förhand och jag vet hur det gick, men får inte avslöja något på förhand, skrattar Elna Romberg.

Borgåbördiga Romberg (född Gull) är utbildad musiker och sångpedagog. Dessutom fungerar hon som solist i ett antal band, som bland annat Elna and the Falsettos.

Hon är alltså garvad vad gäller att uppträda, men att vara med i teve var ändå en upplevelse.

– Jag har faktiskt inte gjort jättemycket tevegrejer förut, så på det viset var det spännande och ovant, att ha en kamera rakt i ansiktet hela tiden. Men det var nog roligt, och upplevelsen var mer positiv än jag hade väntat mig.

På frågan om hon var nervös svarar Romberg ja och nej. Hon säger att hon inte är bra på att bli nervös, och är inte den som börjar skaka och få panik. Det beror ändå på hur nervositeten tar sig till uttryck.

Romberg har redan kommit rätt långt i sin karriär. Vad kan en tävling som The Voice of Finland ge henne?

– Jag gick delvis med för att utvecklas som artist, men förstås också för att få synlighet.

Hon håller just nu på med ett soloprojekt med sina egna låtar, och säger att hon gärna skulle vilja satsa på musiken ännu mer än vad hon gör nu. För tillfället håller hon på med en massa olika projekt, men säger att det är lite splittrat.

– Jag tycker jättemycket om allt vad jag gör, men just nu känner jag att jag vill satsa på något som är helt mitt eget, säger hon.

Läs också