Hoppa till huvudinnehåll

Månadens kör ÅK goes Manhattan Transfer, igen

Åbolands Kammarkörs dirigent Pia Kulla och viceordförande Annika Lindblaad
ÅK:s dirigent Pia Kulla och viceordförande Annika Lindblad Åbolands Kammarkörs dirigent Pia Kulla och viceordförande Annika Lindblaad Bild: Yle/Nilla Hansson dirigent pia kulla och viceordförande annika lindblad i åk

Månadens kör ÅK goes Manhattan Transfer - again!

ÅK, eller Åbolands Kammarkör är utsedd till Månadens kör januari 2015,av Finlands Svenska Körförbund. Nu bjuder kören på en ny omgång Manhattan Transfer.

ÅK som är en av de aktivaste och mest experimentlystna körerna i Åbo, har nyligen gett fyra bejublade och slutsålda shower på nattklubben Apollo. Det blev blodad tand för kören som nu bjuder på två föreställningar till: den 6.2 och den 7.2. Kören planerar också Manhattan Transfer-konserter i andra delar av Finland.

Körens dirigent Pia Kulla och viceordförande Annika Lindblad är inspirerade av framgångarna med Manhattan Transfer-projektet, men har redan nästa projekt på gång: Nu ska det bli "Adiemus" av Karl Jenkins.

ÅK är en blandad kör som bildades i slutet av 1980-talet och som idag består av 40 aktiva medlemmar. Kören arbetar projektbetonat och väljer ofta utmanande körprojekt. Det mest kända och omtalade är folkoperan "Henrik och Häxhammaren" med musik av Ulf Långbacka och med libretto av Dan Henriksson.

Läs mer och boka biljett här: www.kammarkoren.net

Läs också