Hoppa till huvudinnehåll

Nu satsar Markus Lytts också på musiken

Markus Lytts och Janne Hyöty har samarbetat kring Lytts första singel
Markus Lytts och Janne Hyöty har samarbetat kring Lytts första singel Markus Lytts och Janne Hyöty har samarbetat kring Lytts första singel janne hyöty

Markus Lytts är van vid att stå på Wasa teaters scen och medverkar just nu i pjäsen Folkets dagblad. Men ska man vara teaterkonsten trogen måste man ta lite paus ibland och få distans till teatern.

Av den anledningen har Lytts nu, på sätt och vis, återgått till sitt ursprung. Efter år av musikal och teater har han börjat skriva egen musik - både på egen hand och tillsammans med Janne Hyöty.

- Jag tycker mycket om mitt jobb på teatern. Men samtidigt har jag alltid haft en dröm om att skriva egen musik. Nu fick jag det tillfället.

Lytts har tillsammans med låtskrivaren Janne Hyöty från Vasa skrivit låten "Angel from the past" som nyligen har släppts. Hittills är det den enda låten, men Lytts och Hyöty utesluter inte fortsatt kompanjonskap.

- Kemin mellan oss är bra och Markus är väldigt professionell i det han gör. Jag är absolut intresserad av att fortsätta jobba ihop, säger Hyöty.

Får vi se mera av musikern eller skådespelaren Markus Lytts framöver?

- Närmsta framtiden blir skådespeleri. Nu är jag anställd vid ett teaterhus men kan tänka mig vara ledig ett år för att skriva musik och undervisa sång.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten