Hoppa till huvudinnehåll

Ny sajt för finlandssvenska bloggare

Den finlandssvenska bloggsajten sevendays.fi
Den finlandssvenska bloggsajten sevendays.fi Bild: Skärmdump bloggsajt

Den 14 februari, på alla hjärtans dag, lanseras den nya bloggsajten Sevendays.fi för utvalda finlandssvenska bloggare, poddare och krönikörer.

HSS Media ligger bakom den nöjesbetonade satsningen, som tar avstamp i Österbotten. Anna-Lena Nyfors-Norrgård är en av eldsjälarna bakom sajten. Hon anser att det saknats en samlingssida för finlandssvenska bloggare.

Av 60 sökande har ungefär 25 bloggar nu valts ut. Nyfors-Norrgård vill ännu inte nämna några namn, men hon säger att flera kända finlandssvenska bloggare finns med bland de utvalda.

Den yngsta bloggaren är 16 år och de äldsta är i pensionsåldern.

Vanliga människor lyfts fram

Bloggarna kommer från hela Svenskfinland och ämnena varierar från inredning, mode, hälsa och mat till träning och resor.

Artiklar från Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten kommer också att publiceras på sajten, som inte kräver någon inloggning.

- Nyheter som tematiskt passar in kommer att läggas ut på sajten. Vi kommer inte publicera några ekonomiska och politiska nyheter, dem kan man läsa på tidningarnas egna webbsidor, säger Nyfors-Norrgård.

Den nya satsningen "People of Österbotten" hör också till konceptet. I satsningen presenterar man dagligen en vanlig människa på gatan.

- Vi vill ta fasta på mångfalden av människor, säger Nyfors-Norrgård.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes