Hoppa till huvudinnehåll

Serie A-erfaren anfallare stannar i Jakobstad

Teemu Tainio nickar in 1-0 till HJK mot Jaro den 6.4.2014.
FF Jaro i farten mot HJK (arkivbild). Teemu Tainio nickar in 1-0 till HJK mot Jaro den 6.4.2014. Bild: YLE/ChrisoVuojärvi teemu tainio

FF Jaro förstärker sin fotbollsligatrupp. Klubben meddelade på måndag att Jani Virtanen och Jamar Dixon skrivit på för den kommande säsongen. Åbobördige Virtanen har tidigare spelat för den italienska toppklubben Udinese.

Spelarna har tränat med klubben under januari med tryout-kontrakt. Virtanen övertygande tränaren Alexei Eremenko under Januariturneringen. Anfallaren stod för en assist och satte också själv in ett mål i matchen mot OPS.

Den Åbobördiga anfallaren är mest känd för sin tid i italienska Udinese, dit Virtanen gick över från TPS sommaren 2006. Den nu 26 år gamla Virtanen lyckades inte befästa sin plats i det italienska topplaget och återvände till Åbo där han representerat både TPS och Åbo IFK. Senast spelade anfallaren i RoPS.

- Jag är väldigt glad över att få spela i Jaro. Eremenko är en lysande tränare och jag förväntar mig mycket av den kommande säsongen, säger Virtanen till klubbens hemsida.

Kanadensiska Dixon testade för Jakobstadsklubben redan i oktober och fick nu säkrat sin plats i ligatruppen. Dixon spelar naturligt som mittfältare men har också spelat som mittback under träningslägret i januari. Tidigare har kanadensaren representerat TP-47 och Jippo.

Kontrakten täcker fotbollsligasäsongen 2015 och för Dixons del finns det en option för ett tilläggsår. Klubben meddelade med samma att den engelska försvararen Nortei Nortey inte fortsätter med klubben.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport