Hoppa till huvudinnehåll

Morjens skämtar med finlandssvensk tv

I humorprogrammet Morjens älskade man att skämta med finlandssvensk tv och Rundradion överlag. Här får vi se parodier på aktualitetsprogram, valdebatter och ungdomsprogram.

Se Morjens på Arenan!

Gänget bakom Morjens bestod av av Stan Saanila, Mikael Crawford, Saliven Gustafsson, Wille Wilenius och Paul Olin. I vissa sketcher förekom också Nina Hedström och Hellen Willberg. Gruppen improviserade och skapade sketcherna tillsammans.

När den grävande journalisten (Stan Saanila) i Samhällsögat ringer på dörren gräver han fram både porrtidningar och ölflaskor. Att det kanske inte var rätt dörr talar man inte om.

I Valdebattssketchen utfrågas sfps ordförande Ole Enormbak (Mikael Crawford) av de ettriga spjutjärnsjournalisterna (Paul Olin och Stan Saanila). Ole Enormbak hinner inte säga mycket. Inte ens klockan får den stackars sfp-politikern säga något om.

Debattgropen debatteras mobiltelefoner mellan redaktören (Wille Wilenius) och ordförande för mobiloperatörernas förbund Ingemar Saanila (Stan Saanila). Är avbrotten och den dåliga hörbarheten vanliga eller inte?

Ungkarlsköket är en parodi på livsstilsprogram där man besöker personer i deras hem, där de kockar och myser. Vilken festmat bjuder ungkarlen (Stan Saanila) på?

Kulturkritikerna är mest intresserade av spriten.

I sketchen om ungdomsmagasinet Överlopps går man nästan till hån av autentiska personer. Programledarna för Överlopps (Hellen Willberg och Saliven Gustafsson) liknar och heter nästan som de som drog FST:s ungdomsmagasin X-tra. I Överlopps diskuterar man pojkarnas snopp och mens.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.