Hoppa till huvudinnehåll

Kim Wahlroos: En lokaltidning ska vara litet Grönköpingsmässig

Östra Nylands tidigare chefredaktör Kim Wahlroos utreder intresset för en ultralokaltidning
Kim Wahlroos efterlyser en ny lokaltidning i Lovisanejden efter Östra Nyland Östra Nylands tidigare chefredaktör Kim Wahlroos utreder intresset för en ultralokaltidning Bild: Yle/Sune Bergström ultralokaltidning

Östra Nylands tidigare chefredaktör Kim Wahlroos är inte nöjd med den nya tidningen Östnyland utan efterlyser nu en ultralokaltidning för Lovisanejden.

tidningarna östra nyland och borgåbladet
Bbl + ÖN = Östnyland tidningarna östra nyland och borgåbladet Bild: Yle/Stefan Härus tidningsfusion

De kanske litet drar på smilbanden - oj oj den där Kimmen - nå låt honom försöka!

Första numret av tidningen Östnyland
Det första numret av tidningen Östnyland utkom 13.1.2015 Första numret av tidningen Östnyland Bild: Yle/Sune Bergström första numret

Kim har utnämnt sig själv till konsult för att utreda möjligheterna att grunda ett svenskspråkigt annonsorgan för Lovisatrakten. Han ska nu kontakta intresserade frivilliga som vill arbeta med en ultralokal tidning samt annonsörer som vill annonsera där. Tanken är att t.ex. en förening kunde ge ut en tidning med arbetsnamnet "Lovisanejden".

De som arbetar med tidningen kunde få ett litet honorar efter att kostnaderna för utgivningen dragits av. Wahlroos utreder om en eventuell tidning kunde komma ut både i pappers- och webbupplaga eller enbart som pappers- eller webbtidning. Hittills har intresset varit stort för projektet i Lovisatrakten.

Kim Wahlroos säger att den nya tidningen Östnyland är bra för dem som nöjer sig med en tidning. På minussidan ser han den alltför lilla mängden lokalt material i den nya tidningen.

- En lokaltidning får gärna vara litet Grönköpingsmässig. Vanligt folk i bygden skall kunna komma in till redaktionen med sina önskemål. En lokaltidning skall gärna satsa på det som kallas medborgarjournalistik, d.v.s. att de vanliga läsarna får medarbeta i tidningen. En lokaltidning skall på något sätt vara heltäckande och kolla in det som händer på lokal nivå.

Kim Wahlroos tror inte att herrarna och damerna på KSF Media i Helsingfors darrar på manschetterna över hans visioner:

- De kanske litet drar på smilbanden - oj oj den där Kimmen - nå låt honom försöka!

Läs också:
Tidningen Östnyland här till morgonkaffet
Nya morgontidningen får bra betyg på stan
"Ge tidningen i handen på dem som bara läser nyheter på webben"
Ultralokal tidning kunde tävla med Östnyland
Här hittar du allt om nyländsk förmiddag!

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland