Hoppa till huvudinnehåll

Linnea Henriksson älskar att klä ut sig

Linnea Henriksson trivs bäst på scenen. Bild: X3M/Catariina Salo rockoff 2013

Senast hon besökte STK slutade spelningen med att hon hoppade jämfota av glädje. Nu är Linnea Henriksson tillbaka i Finland och på fredag intar hon scenen i Klubi, Åbo.

- Jag skriver musik och släpper skivor för att få uppträda live. När man inte kan vara på plats så ofta överraskas man av hur många som gillar ens musik. Då blir det lite "...oo, jävlar, nypa sig i armen läge", säger klubbaktuella Linnea.

På fredag delar hon scenen med Alina Devecerski.

- Det blir häftigt. Alina är svingrym. Jag gillar hennes energi och hon ger verkligen allt och gör en poäng av sina spelningar.

Det är ju inte helt socialt acceptabelt att springa omkring med vingar på ryggen bland folk

För Linnea är det inget nytt att stå i rampljuset. Redan som åttaåring var hon med i TV4-programmet Småstjärnorna, en imitationstävling för barn där man skulle mima sin favoritlåt.

Linnea Henriksson
Linnea Henriksson småstjärnorna
Se Linnea i Småstjärnorna år 1995 här.

Hur har Linneas liv ändrats sedan Småstjärnorna?

- Jag rider inte längre och jag sysslar inte med konståkning. Jag var så jävla värdelös på det redan då. Jag kunde inte stanna på skridskor.

En hel del av Linnea från år 1995 finns ändå fortfarande kvar.

- Piano spelar jag och jag gick i teaterskola. Egentligen spelar jag ju lite teater också fortfarande på scenen.

Linnea tycker om att förstärka sin musik med visuella element. Det tar sig kanske tydligast uttryck i hennes fina scenkläder som är både vackra och väldigt kreativa.

- Det är ju inte helt socialt acceptabelt att springa omkring med vingar på ryggen bland folk. Därför tar jag alla chanser jag får att klä ut mig på scenen.

Vill höra mera finländsk musik

För några veckor sedan bad Linnea om tips på isländsk, finsk och dansk musik med "oengelsk" lyrik. Av de låtar Janne och Ted spelade upp för henne fastnade hon mest för KAJ-låten Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo.

- Jag tycker att det är dags att vi blir mera ett. Jag vill höra mera finländsk musik, säger Linnea.


Slutet av intervjun fick vi klippa bort för då diskuterades hemligheter inför STK i Klubi, Åbo. Nyfiken? Det borde du vara! Kom med på plats eller lyssna på klubben live i X3M, fredagen den 30.1 med start klockan 21.