Hoppa till huvudinnehåll

Casper Källberg spelklar för EIF

Casper Källberg sträcker sig efter bollen.
Casper Källberg återvänder till Ekenäs IF efter en säsong i BK-46. Casper Källberg sträcker sig efter bollen. Bild: Yle/ Patric Westerlund Ekenäs,ekenäs eif-fotboll

Förra säsongens målkung Casper Källberg byter fotbollsförening från Karisklubben BK-46 till EIF. Ekenäsbon Källberg återvänder till nyblivna division 1-klubben EIF efter en säsong i grannklubben.

Anfallsspelaren Casper Källberg, 22, som var målkung i södra zonen av division 2 säsongen 2014, säger att valet inte var enkelt.

- Jag har blivit väl omhändertagen i BK-46. Jag fick chansen där och det är med ett visst vemod jag lämnar klubben, säger Källberg.

Att byta klubb var inget lätt val för Källberg.

- Det var många kvällar jag satt och funderade var jag ska spela. Det blev riktigt klart igår (28.1) efter att jag hade pratat med många människor.

Casper Källberg har fattat sitt beslut om var han spelar säsongen 2015.
Casper Källberg återvänder till Ekenäs IF. Casper Källberg har fattat sitt beslut om var han spelar säsongen 2015. Bild: Yle/Jonas Sundström målkung

Källberg säger att vänner och bekanta sade att han nu har spelat ett par bra säsonger i division 2 och att det är dags att se framåt.

- Man är fotbollsspelare bara en kort tid i sitt liv, så nu var dags att ta ett steg framåt i karriären, säger han.

"EIF blir ingen slagpåse"

Hans förväntningar på EIF är stora. Källberg tippar att EIF kommer att placera sig i den övre halvan av serietabellen och absolut inte bli någon slagpåse.

- I träningsmatchen mot FC Lahti fick jag ett bra intryck av laget. Det fungerar bra och alla bitar verkar falla på plats.

Han tror att säsongen 2015 blir en bra säsong för honom själv också.

- Jag har som mål att göra många mål i serien, men gör jag femton mål så är det ganska starkt och det öppnar många nya dörrar.

Kanske vidare efter säsongen

Källberg tror att han fortsätter vidare om han lyckas bra i Ekenäs IF och division 1 säsongen 2015.

- Jag tror själv hårt på att jag kan spela åtminstone i finska ligan. Det är klart att man vill gå hur långt som helst, men det är bra att vara realist.

Han vet att han måste kämpa hårt för att få en plats i öppningselvan i Ekenäs IF:s representationslag. Efter den fina säsongen i fjol tror han att hans plats i elvan skulle ha varit ganska klar.

- Jag vet att det finns konkurrens i EIF, men jag tror starkt på mig själv och bara jag hålls skadefri så får jag en bra säsong och kommer att lyckas bra, säger Källberg med säkerhet i rösten.

Större och starkare

För två säsonger sedan, säsongen 2012, spelade han i EIF, men säsongen blev inte så lyckad som han och många fler väntade.

- Förra gången var jag inte klar för spel i EIF-ettan, jag var bara tjugo år gammal, hade höga förväntningar och kanske försökte för mycket.

Det fungerade helt enkelt inte.

- Nu är jag större, starkare och jag vet att jag är bra nu. Då visste jag inte att jag var bra, säger han.

Vill näta mot TPS

Med tre månader kvar till avspark i division 1 är det troligtvis för tidigt att spekulera alltför mycket om hur Ekenäslagets spel kommer att se ut. Casper Källberg har ändå en magkänsla om saken.

- Bara vi får en bra start så tror jag att vi kommer att få se en rolig fotboll. Det blir många vinster av ett kämpade lag som aldrig ger upp.

Casper Källberg vill alltså göra många mål i serien. I skrivande stund är det ännu oklart vilka alla lag som spelar i division 1, en plats ska ännu fyllas för att serien ska ha tio lag.

Den vindsnabbe och målfarlige Ekenäsbon vet i vilket lags målbur han vill skjuta många bollar säsongen 2015.

- TPS. Absolut, jag håller på IFK i ishockey och hatar TPS, så mot TPS vill jag göra mål, säger han med ett leende.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland