Hoppa till huvudinnehåll

Kultur- och fritidsmässa ordnas i Kristinestad

Anders Wahlberg
Anders Wahlberg Anders Wahlberg Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik idrottsutställning

Gamla skidor, lagbilder på före detta och nuvarande fotbollsspelare och junioridrottare, urtvättade spelskjortor. Bland annat sådant kan man betrakta i simhallens cafeteria i Kristinestad från och med fredag.

Då invigs en utställning av gamla idrottsredskap och foton från förr.

Unitas juniorer år 1965
Vem där? Unitas juniorer från 1965 utanför Esso servicestation i Kristinestad. Albert Norström donerade spelskjortor. Unitas juniorer år 1965 Bild: YLE albert nordström
Bjarne Smeds närmast i bild
Bjarne Smeds leder träningarna i Lapp-BK. I dag är han över 80 år, men säkert lika vig som då den här bilden togs, gissar Anders Wahlberg. Bjarne Smeds närmast i bild Bild: YLE bjarne smeds

På fredag ordnas också en fritids- och kulturmässa i Kristinahallen från och med kl 10.

- Föreningar, organisationer och klubbar får komma och visa upp sin verksamhet på mässan. Totalt har vi närmare 200 mer och mindre aktiva föreningar och organisationer i Kristinestad, men till mässan kommer 37 föreningar och det är vi ganska nöjda med, säger Anders Wahlberg, verksamhetsledare för idrott och simhall i Kristinestad.

Mässan ordnas i Kristinahallen mellan klockan 10 och 19 på fredag. Anders Wahlberg hoppas att skolorna har reserverat en del av dagen för mässbesök, så att också skoleleverna får ta del av det stora utbud av fritidsverksamhet som ändå finns i en liten stad som Kristinestad.

Gamla idrottsföremål ställs ut

Mellan varven kommer det att bli musik- och orkesteruppträdanden, gymnastikuppvisningar och jonglering. Mässan avslutas med en valdebatt med riksdagskandidater.

På fredagen öppnar också en utställning över gamla idrottsföremål och fotografier. Den utställningen kommer att finnas för beskådan under hela februari.

- Den som har gamla lagbilder i sina byrålådor kan gärna ta dem med, uppmanar Anders Wahlberg.

Han hoppas också få hjälp med att känna igen personer på de bilder de har fått in hittills. Där finns bilder från 1940-talet och framåt.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten