Hoppa till huvudinnehåll

Sålde Star Wars-leksak, köper hus

Star Wars -fans utklädda till sina favoritkaraktärer.
Tyska Star Wars -fans utklädda till sina favoritkaraktärer. Till höger Boba Fett. Star Wars -fans utklädda till sina favoritkaraktärer. Bild: Fredrik Von Erichsen / EPA darth revan

En Star Wars -leksak som kostade 1,50 pund då den lanserades för 35 år sedan har sålts på auktion för 18 000 pund, rapporterar BBC.

Figuren som föreställer prisjägaren Boba Fett auktionerades ut av Craig Stevens, som tidigare ledde Storbritanniens Star Wars-fanclub. Stevens köpte själv figuren för 50 pund år 1990.

Boba Fett-figuren tros vara en av bara en handfull i världen som fortfarande är i ursprungsskick, inpackad i sin originallåda.

Craig Stevens har över 10 000 Star Wars-figurer i sin samling, och sålde nu 23 av dem för sammanlagt nästan 24 000 pund.

Stevens säger till BBC att det var plågsamt att sälja figurerna, men att han behövde pengarna för att ha råd att flytta.

- Du tänker för dig själv: "Jag bor i en hyreslägenhet och har en låda med figurer som är värda ett hus". Det blir ingen tävling, egentligen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes