Hoppa till huvudinnehåll

Staket ska inte skärma av Centrumplanen

Centrumplanen i Ekenäs nordöstra hörn. Här planeras en kiosk med uteservering.
Samhällstekniska nämnden vill inte ha ett likadant staket runt Centrumplanen som finns i dag mot Seminarieskolan. Centrumplanen i Ekenäs nordöstra hörn. Här planeras en kiosk med uteservering. Bild: Yle/Malin Valtonen läktarsektion,Raseborg,Ekenäs

Raseborgs stad går vidare med planerna att förbättra Centrumplanen i Ekenäs.

Samhällstekniska nämnden godkände på tisdagen (28.1) en ny gatu- och parkplan som bland annat ska ge plats för 400 fler åskådare. Dessutom planeras försäljningskiosker med uteserveringar.

Gatuplanen omfattar Ladugårdsgatan på avsnittet Vaktgatan-Larssonsvägen och parkplanen omfattar det nuvarande sportplansområdet.

Staket ska inte skymma och störa

På en punkt gjorde samhällstekniska nämnden en förändring i planen. Norra och västra sidan av Centrumplanen får ett nytt staket, men staketet ska inte vara av samma modell som det befintliga staketet i sportplanens östra del mot Seminarieskolan.

Enligt samhällstekniska nämnden ska staketet inte vara ett stort bollplank som täcker insynen, utan icke-kompakt och så väl anpassat till omgivningen som möjligt.

Tanken är att man fortsättningsvis ska se idrottsplanen, men vid matcher som har ett inträde ska det finnas möjlighet att förhindra insynen.

Eventuella utbytbara reklamskyltar och -plank diskuterades inte på samhällstekniska nämndens möte.

Pengar hjälper bygget

De uppskattade kostnaderna för arbetet på och vid Centrumplanen är 120 000 euro. Ekenäs IF har beviljats ett stöd på 50 000 euro av Bollförbundet. Det så kallade hat trick-stödet ska användas till marknadsföring och logistik.