Hoppa till huvudinnehåll

Här är Helsingfors bottennapp enligt turisterna på Tripadvisor

turister
Fransmännen Julien Guérineau, Salomé Demure och Camille Guillonneau har inte tittat på rankingen på Tripadvisor, men ger tummen ner för snön som genast smälter bort från gatorna. turister Bild: Yle/Hanna Rundell turister

Turisterna snålar inte med kritiken när de recenserar Helsingfors sevärdheter på resesajten Tripadvisor. Här är jumboplaceringarna.

Många turister följer andra turisters rekommendationer på resesajten Tripadvisor för att avgöra vilka sevärdheter det lönar sig att se i en stad. Därför kollade vi upp vilka av de betygsatta sevärdheterna i Helsingfors som fått sämst betyg. Dock lönar det sig att ta rankningen med en nypa salt. En del av de listade sevärdheterna fick beröm också.

Tredje sämst: Kajsaniemiparken

kaisaniemiparken
kaisaniemiparken Bild: Wikipedia, public domain kaisaniemiparken

"Inget speciellt. Om det finns en park i centrum av en stad borde den vara mycket trevligare. Den här är rätt tråkig. Bra för stora evenemang och konserter under sommaren dock"
Helsingforsbo, 2013

"En trevlig park som spolieras av tjuvar och knarkare."
Vandabo, 2012

Näst sämst: Finlands arkitekturmuseum

finlands arkitekturmuseum
finlands arkitekturmuseum Bild: Yle/Hanna Rundell finlands arkitekturmuseum

"Det här är något Finlands regering borde inspektera och investera i. Finland är Hugo Alvar Henrik Aaltos land - en av tidernas största arkitekter som sått fröet till landskapen i dagens Helsingfors och Finland. Historien är inte så bra dokumenterad och utställd som man skulle vänta sig."
Washingtonbo, 2013

"Lite mera än en affischpresentation gjord av en studerande. För en stad med fantastisk arkitektur och fantastiska arkitekter - en stor besvikelse."
Dublinbo, 2012

"Bry dig inte om att besöka museet - det här är Helsingfors sämsta sevärdhet. Det är att ta i att ens kalla det ett museum. En temporär och trött utställning inrättad på ett kontor med olycklig personal skulle vara en mer träffande beskrivning. Konstigt nog begränsar sig museet till tiden mellan 1900 och 1970. Tydligen finns det ingen finsk arkitektur från före eller efter den tiden. Jag älskar arkitektur men jag var totalt uttråkad."
Melbournebo, 2012

Sämst betyg: Finlands fotografiska museum

(påpekas bör att museet endast fått en recension)

kabelfabriken
kabelfabriken Bild: Wikipedia Commons finlands fotografiska museum

"Fel tidpunkt? Jag mejlade museet två gånger men fick inget svar. De höll på och byggde om. En av de två salarna var otillgänglig på grund av en workshop. Vi fick se ett litet rum där det hängde sju bilder."
Rene 2014

Läs också