Hoppa till huvudinnehåll

Kom ihåg att aktivera din hjärna!

Marina Grunér
Marina Grunér Marina Grunér Bild: yle/Maud Stolpe marina grunér

Det finns många olika sätt att aktivera sin hjärna. Allt från att motionera till att lösa sudokun och korsord, men också små saker som att försöka ändra sina rutiner eller att lära sig något nytt är hälsosamt för hjärnan.

Marina Grunér leder projektet Hjärningar vid Åbonejdens Alzheimer-förening och hon påpekar att det inte alls behöver vara trist att ta hand om sin hjärna.

Många gånger handlar det om väldigt enkla knep för att hålla igång hjärnan. Det man också ska ta i beaktande är högt blodtryck, höga kolesterolvärden och stress, som alla också påverkar hjärnan. Det är helt enkelt så att med kloka val mår både kroppen och knoppen bra.

Inom projektet Hjärningar försöker Marina Grunér inspirera folk som berörs av minnesstörningar och informera så att tidiga tecken på en minnessjukdom kan kännas igen.