Hoppa till huvudinnehåll

Selfiemingel på STK

Selfiepinne
Veronica, Laura, Anna, Magnus och Matilda hanterade pinnen väl. Selfiepinne Bild: Yle / Claudia Rybin stk åbo

Svenska Talande Klubben gick av stapeln i Åbo. Vi packade med vår nya selfiepinne och bad klubbgästerna ta fina bilder på sig själva. Vem hade det roligaste användarnamnet på Instagram?

Svenska Talande Klubben tog sitt pick och pack och reste till Åbo. Det visade sig vara ett smart drag, Åbo tog väl emot oss. På det fullproppade Klubi trängdes väldigt många trevliga människor. Spelningen med Linnea Henriksson och Alina Devecerski var slutsåld och 450 fredagsglada figurer vallfärdade till STK.

Det är åtta år sedan STK besökte staden senast. Och vilken tur att Åbo nu stod i turen, vi träffade en massa roliga och glada människor.

“Selfiepinnemingel”

Fjolårets julklapp var selfiepinnen. Vi på webbredaktionen fick inte någon sådan av julgubben (buhuu) så vi köpte en själva. Gästerna på Svenska Talande Klubben fick inviga den och många blev väldigt förtjusta i den. Vi snackade också lite om staden Åbo. Se resultatet här.

Succémorgon var de första vi tvingade använda vår selfiepinne.
Öppna Instagram-inlägget

Sonja, Marlene, Josefine och Ellinore tycker att det mest oväntade med Åbo är mängden tiggare. Själva är de hemma från Ekenäs och Kimito.
Öppna Instagram-inlägget

Vilhelmina och Simppa tycker att det mest överraskande med Åbo är att det faktiskt är en riktigt trevlig stad att bo i.
Öppna Instagram-inlägget

Julia och Fanny hade aldrig använt en selfiepinne tidigare. Det skulle man inte tro, kolla så snyggt det blev!
Öppna Instagram-inlägget

Säg hej till Anton, Linus, Emilia och Ellie. Ellie som bor i Åbo tycker att det tråkigaste med Åbo är att folk inte kommer och hälsar på henne. Förutom i dag då.
Öppna Instagram-inlägget

Veronica, Laura, Anna, Magnus och Matilda tycker att allt med Åbo är underskattat. Det är inget "rumphål" konstaterar Magnus.
Öppna Instagram-inlägget

Johanna, Roger, Petter och Sofia har kommit ända från Borgå. Åbo är större än de trodde.
Öppna Instagram-inlägget

Fanny, Lars och Emil är också här! Lars är faktiskt hemma från Norge, coolt! Emil tycker att barerna i Åbo är underskattade, de är bättre än hemma i Vasa. Fanny berättar att hon alltid haft en bra bild av Åbo och staden har levt upp till förväntningarna.
Öppna Instagram-inlägget

Pauline, Niclas, Jocce, Fredrik och Elin studerar för första året i Åbo. Det bästa med staden är att man rör sig lätt utan spåra. Att det är litet men ändå stort.
Öppna Instagram-inlägget

Bettina och Emma tog en fin selfie och konstaterade att det bästa med Åbo är att det är litet men att allt man behöver ändå finns här.
Öppna Instagram-inlägget

Frida, Tommy, Dan och Jonas har roadtrippat till Åbo. De hänger vid baren. Skål!
Öppna Instagram-inlägget

Essi är hemma från Åland/Ekenäs/Kimito och Cassandra från Vörå. De är överens om att Åbo inte är någon jobbig storstad. Cassandra tycker också att nattlivet är underskattat. De hade också väldigt roligt med selfiepinnen.
Öppna Instagram-inlägget

Linn och Johanna blev mest överraskade av gemenskapen i studielivet i Åbo. Linn är en gammal bekantskap, hon agerade vår Ålandguide i våras.
Öppna Instagram-inlägget

Det roligaste med att fota Instagram-mingelbilder är de lustiga användarnamnen man får höra. Kvällens bästa användarnamn var definitivt Linus "limppangrillis", Ellies "pingvinbebis" och Fannys "triangelfanny".

Tack för en fantastisk kväll Åbo! Ni är bäst!
Öppna Instagram-inlägget