Hoppa till huvudinnehåll

Virtanen fick värdefull erfarenhet

Valtter Virtanen, konståknings-EM, januari 2015
Valtter Virtanen tappade några placeringar i friprogrammet. Valtter Virtanen, konståknings-EM, januari 2015 Bild: Lehtikuva valtter virtanen

Valtter Virtanen lyckades inte riktigt upprepa sin fina åkning från det korta programmet i herrarnas friprogram i konståknings-EM i Stockholm. Men tävlingarna gav trots det en hel del.

Efter 15:e platsen i det korta programmet föll Virtanen ner till 18:e i de slutliga resultaten. Virtanen rörde två gånger isen under sitt fria program och tilldelades poängen 106,49 med vilket han kom upp i 164,80 poäng totalt.

Detta var tredje gången som Virtanen deltog i EM men den första gången han tog sig vidare till det fria programmet där han belönades med de 19:e högsta poängen.

– Lite besviken är jag. Det kom små och större misstag, trots att formen skulle ha gett chansen till en bättre prestation. Placeringen är ändå helt bra och ingen minns poängen om några år, säger Virtanen till FNB.

Spansk dominans

Segern gick till Javier Fernandez som tog sitt tredje raka EM-guld. Spanjoren ledde redan efter det korta programmet och var bäst också i friprogrammet.

Fernandez vann med nästan 30 poängs marginal till tvåan Maxim Kovtun vars ryska landsman Sergej Voronov knep bronset.

Tätrion var den samma i friprogrammet och slutresultaten. Tjecken Michal Brezina, som låg trea inför kvällen, föll till femma.

Se alla resultat här!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport