Hoppa till huvudinnehåll

HIFK vinnare igen - fortsatt tungt för TPS

HIFK firar ett mål
HIFK firar ett mål Bild: Lehtikuva sport

HIFK tog sin första trepoängare på åtta matcher när man besegrade HPK med 3-2 på hemmais i Helsingfors. Lauri Taipalus avgjorde i början av den andra perioden.

Januari har varit en tung månad för HIFK men nu kanske laget börjar hitta rätt igen. På lördagen lyckades laget ta sin första trepoängare sedan den 13 januari.

Juuso Puustinen inledde målskyttet i den sjunde minuten bara en minut senare kvitterade Juuso Vainio för HPK. När matchklockan visade 8:19 gjorde Mika Partanen 2-1 för hemmalaget.

HPK kom ändå tillbaka när Jesse Saarinen kvitterade i den 13:e minuten. I början av den andra perioden spelade Tomas Zaborsky och Robert Leino fram Lauri Taipalus som kunde sätta segermålet för HIFK.

Tack vare segern stiger nu HIFK till trea i tabellen.

Fortsatt tungt för TPS

TPS hade svårt att få ihop till ett helt lag när man tog emot Blues hemma i Åbo. Spelarbortfallet ledde också till att laget gick poänglöst av isen igen.

Blues vann med 2-1 efter att Bracken Kearns och Kim Hirschovits nätat för Blues. Mikko Rantanen gjorde TPS enda mål.

- Jag tycker att vi var det bättre laget idag. Vi spelade ändå som ett lag idag, alla kämpade, säger TPS Alexander Ruuttu till Yle Sporten.

Det här var Blues femte seger i rad.

Laakso avgjorde för Ilves

Ilves besegrade SaiPa på hemmaplan med 1-0. Matchens enda mål gjordes av Tapio Lakkso i den 55:e minuten.

Storseger för Lukko

Lukko hade inga problem med att besegra Tappara på hemmaplan i Raumo med 5-0. Janne Niskala inledde målskyttet i början av den andra perioden och i den 35:e minuten gjorde Filip Riska 2-0.

När endast sekunder återstod av den andra perioden var Teemu Nurmi framme och gjorde 3-0 för hemmalaget. I början av den sista perioden punkterade Janne Lahti definitivt matchen med sitt 4-0-mål.

Mikko Kousa fastställde slutresultatet till 5-0 i den 45:e minuten.

Bortaseger för JYP

Tabelltvåan JYP fick med sig tre poäng från mötet med Sport i Vasa. Det var ändå hemmalaget som inledde bäst och Erik Riska gjorde 1-0 i den trettonde minuten.

I början av den andra perioden kvitterade Juuso Pulli för JYP och i slutet av perioden gjorde Tuomas Pihlman 2-1 för bortalaget.

I slutet av matchen tog Sport ut målvakten och laget jagade en kvittering men JYP höll undan och kunde vinna matchen.

Det här var fjärde raka förlusten för Sport.

Viktig seger för Ässät

Ässät tog en viktig seger då laget jagar en plats bland de sex bästa i serien. Ässät besegrade Pelicans med 3-0 på hemmaplan. Tuomas Huhtanen, Mika Niemi och Niko Ojamäki nätade för Ässät.

Resultat:

TPS – Blues 1-2

HIFK – HPK 3-2

Ilves – SaiPa 1-0

Lukko – Tappara 5-0

Sport – JYP 1-2

Ässät – Pelicans 3-0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport