Hoppa till huvudinnehåll

Svensk girl power på STK i Åbo

STK Åbo
Linnea Henrikssons kärlekslåtar hade en inverkan då ett tjejpar förlovade sig mitt i människomassan. STK Åbo Bild: Yle / Claudia Rybin stk åbo

Det tog bara åtta år – Svenska Talande Klubben anlände återigen till Åbo fredagen den 30 januari, den här gången till Klubi. Och vilken kväll det var! Fast vi förväntade oss inget mindre med Linnea Henriksson och Alina Devecerski som intog scenen. Läs vad som hände och kolla in bilderna här.

Biljetterna till kvällens STK var slutsålda – och inte undra på! Två av de starkast lysande kvinnliga stjärnorna på Sveriges artisthimmel, Linnea Henriksson och Alina Devecerski, tog sig över dammen till Finlands äldsta stad och förgyllde vår fredag kväll i Åbo.

Dörrarna till en av de mest efterfrågade klubbarna i STK:s historia öppnades klockan halv nio, och det tog inte länge innan Klubi var helt fullpackat med närmare 450 glada, pigga och finklädda människor.

Salen var fylld av sorl, skratt och klingande glas, och stämningen var livlig och pirrig då Janne Grönroos, Ted Forsström och Fredrika Lindholm från Succémorgon inledde kvällen med snack och en intervju med kvällens huvudakt, Linnea Henriksson. Men det var inte förrän publiken fick välkomna kvällens första artist, Alina Devecerski, som en våg av eufori sköljde över publiken.

Det var Alina Devecerski som öppnade kvällen då hon stegade ut på scen iklädd en hipstrig utstyrsel bestående av överstor t-shirt, knästrumpor och keps. Alina satte stämningen på topp med det samma – det skulle bli en energisk show!

Det var varmt och svettigt, publiken var vild, och speciellt Alinas megahittar Flytta på dig och Armé fick oss alla att hoppa upp och ner tills knäna vek sig under oss.

Ja må hon leva rymdes också med på spellistan då Alina skrek ut till publiken att trummisen Rebecca fyllde år. Publiken vrålade med så klart!

Efter Alinas energiska uppträdande var det dags för kvällens mest efterlängtade artist, Linnea Henriksson. Hon intog scenen i en glittrig, grönvit tröja täckt med paljetter, den första utstyrseln av hennes tre klädbyten.

Linnea tog oss direkt på en känslofylld berg- och dalbana med bland annat låten Mitt rum i ditt hjärta.

Vi och publiken sjöng vaggandes med till hennes hjärtbrutna kärlekslåtar med drömska ögon och fick helt enkelt inte nog – det envisa "en gång till!"-mässandet då kvällen närmade sig sitt slut hade effekt och Linnea fick kliva upp på scenen en sista gång.

Pricken över i:et var då Linnea tillägnade sin låt Alice till ett tjejpar som förlovade sig mitt i människomassan under låtens gång.

Vilken fantastisk dos av äkta girl power – tack för en fantastisk kväll, Linnea, Alina och Åbo!

Om du missade den legendariska kvällen har du ännu din chans! Rikta stegen mot Korjaamo där Linnea och Alina uppträder i kväll, den 31 januari.