Hoppa till huvudinnehåll

Romar hoppfull inför VM

Andreas Romar, december 2014
Andreas Romar inleder sitt VM på onsdag. Andreas Romar, december 2014 Bild: EPA / All Over Press andreas romar

Andreas Romar inleder sitt VM på onsdag med super-G. På lördag är det störtlopp och på söndag alpin kombination. Den 25-årige alpinisten säger att träningsåken känts bra.

- Helt okej kändes det. Helt bra träning. Det var lite snöigt på morgonen men sedan klarnade det upp. I de två sista åken fick jag lite känsla, säger Romar till Yle Sportens redaktör Kristian Karlsson som bevakar VM i Vail och Beaver Creek i Colorado på ort och ställe.

Hoppa över Twitterpostning

Romars form är klart bättre än för några månader sedan.

- Vi var här i slutet av november och då gick det helt uppåt räven. Nu åkte jag mycket bättre. Men vi får se.

På sistone har Romar deltagit i Europacup- och FIS-tävlingar. Trots att det inte blivit några större framgångar tycker Romar att de varit ytterst viktiga.

- Nog var de viktiga. Jag har fått lite tävlingskänsla. Det hade varit länge sedan jag tävlat och fått ens några resultat. Fast de gick inte så bra, egentligen var alla fyra tävlingar en total katastof.

Känns det ovant att ställa sig i starttornet med de bästa åkarna?

- Så klart lite ovant eftersom det har varit en liten paus. Men jag har åkt världscup i 7-8 år så inte känns det ovant att tävla. Det gäller att hitta känslan att man kan tävla mot de bästa, inte bara ta sig ner. Då blir det ingenting.

I de senaste VM-tävlingarna i Schladming i Österrike år 2013 var Romar snubblande nära medalj. Fyra i alpin kombination och femma i störtlopp är placeringar som heter duga. Men i årets tävlingar har han inga specifika målsättningar.

- Jag ger allt och ser hur långt det räcker.

Vad tycker du om banan?

- Den är spännande, den har allting. Toppen är jätteflack med ett ordentligt glidparti. Det är få ställen i värdscupen där det går lika sakta. Sedan blir det tekniska svängar och ett ganska brant parti.

Hurdant är ditt självförtroende på en skala från 1 till 10?

- 10,5!

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport