Hoppa till huvudinnehåll

Vardagsrevolt med Elin Blom

Felin
Elin Blom och Fredrik Etoall är Felin. Felin Bild: Fredrik Etoall fredrik etoall

Elin Blom är tillbaka! Hon jobbar med projektet Felin, ett konstprojekt som innehåller musik, fotografier och video. Den första låten heter Revolt och handlar om att inte fastna i samma mönster dag ut och dag in.

Det är ett tag sedan vi hört om Terjärvtjejen Elin Blom. Det var sommaren 2012 som hon gav ut låten Kung Fu under artistnamnet Miss Bloom. Sedan dess har hon jobbat med olika projekt i Los Angeles och Stockholm och funderat på vad hon vill göra. Nu är hon tillbaka under artistnamnet Felin.

Felin är ett samarbete med Fredrik Etoall. Det är konstprojekt där två olika sorters artister möter varandra och nu har vi fått det första smakprovet av projektet, låten heter Revolt.

Miss Bloom och Felin är samma person

Men vi backar ännu ett steg. Vad hände med Miss Bloom egentligen?

- Miss Bloom och Felin är egentligen olika sidor av samma person. De har utvecklats i olika riktningar berättar Elin i en intervju åt Stiftelsen.

Miss Bloom finns fortfarande kvar men har tagit ett annat uttryck i Felin. Det är fortfarande samma saker som är viktiga för Elin.

- Miss Bloom är lite mer "fuck you" och Felin är mer som storasystern.

Felin
Snygga fotografier finns att beundra på thisisfelin.com. Felin Bild: Skärmdump från thisisfelin.com felin

Felin förverkligar duons vision

Felin är alltså ett konstprojekt och på sajten thisisfelin.com blandas både musik och visuellt material i form av fotografier och filmer. Det är Elin som står för musiken och Fredrik ansvarar för det visuella.

- Våra uppgifter flyter givetvis ihop. Fredrik har synpunkter om musiken och jag har idéer om hur vi kan göra olika visuella grejer.

En idé kan födas ur en bild som Elin skriver en låt om, eller tvärtom. Texterna är väldigt viktiga för Elin och hon börjar ofta med att skriva dem.

- När jag skriver en text så vet jag redan hurdan typ av låt det kommer att bli.

Det ultimata målet med Felin just nu är att få skapa och förverkliga duons vision. Det är en dröm att projektet ska bli större och större, att scenerna växer och en utställning kanske tar form.

Vardagsrevolt

Eftersom vi är många som lever i en nio till fem-vardag så bad vi om Elins bästa tips att motverka ekorrhjulet.

- Fastna inte i samma mönster
- Ta inte samma kaffe varje dag
- Ta inte samma väg till jobbet varje dag
- Hälsa på folk och prata med människor du inte annars skulle prata med. Redan där hittar du kanske ett äventyr.


Den första låten, Revolt, kom till under en seg dag när Elin och låtskrivarkollegerna funderade på hur lätt det är att flyta igenom livet och bara ta sig igenom dagarna.

- Revolt handlar om att ta tag i livet. Den är emot nio till fem-vardagen eftersom det finns så mycket mer än det.

Elin tycker att vi alla kan vara nio till fem-rebeller. Hon påpekar att det absolut inte är något fel med att leva så, det gör också hon de dagar hon jobbar i studion.

- Jag tror det mest handlar om inställningen. Man ska våga vara spontan och göra grejer som kanske är lite konstiga.

Lyssna på Revolt här:

Felin
Elin Blom Felin Bild: Fredrik Etoall elin blom