Hoppa till huvudinnehåll

Återvändarna i fokus

Andreas Romar, december 2014
Romar har inget att förlora i VM. Andreas Romar, december 2014 Bild: EPA / All Over Press andreas romar

Damerna öppnade alpina-VM med super-G och herrarna följer efter enligt samma mönster. Aksel Lund Svindal och Bode Miller kör sina första tävlingar för säsongen medan Andreas Romar är tillbaka i hetluften efter sin knäskada.

Förutsättningar: Största delen av deltagarna deltog i störtloppsträningen på tisdag för att bekanta sig med backen och underlaget. Det har snöat i Colorado de senaste dagarna vilket gjort pisten mjukare än vanligt. Banbesiktiningen kommer att spela en större roll än vanligt.

Håll koll på: De givna favoriterna Kjetil Jansrud, Dominik Paris och Matthias Mayer. Men nu gäller det inte att glömma bort Bode Miller och Aksel Lund Svindal som tävlar för första gången den här säsongen. Båda såg stabila ut på störtloppsträningen, så här kan en riktig hjältehistoria skrivas. Andreas Romar har inget att förlora och kan en bra dag snusa på en top-15 placering. USA:s Travis Ganong kan i sina bästa stunder skrälla med top-5 placering.

Visste du att: Regerande OS-mästaren Kjetil Jansrud har deltagit tre gånger i super-G i VM vilket resulterat i lika många uråkningar.

Referentens tips: Liverpool-supportern Jansrud sade själv på en presskonferens att förhandsfavoriterna sällan vinner i ett VM. Han kommer ändå att bevisa det motsatta och ta sin första VM-medalj som kommer att vara av den ädlaste valören.

Herrarnas super-G, nytt försök (efter att tävlingen inhiberades på onsdag), torsdag med start klockan 19.55 på TV 2. Andreas Romar startar med nummer 34.

Svenskt referat: Kristian Karlsson, på finska Nina Vanhatalo tillsammans med Kalle Palander.

Skip Instagram post

Läs också

Nyligen publicerat - Sport