Hoppa till huvudinnehåll

Crosscart i Ingå i februari

Marcus Grönholm, ex-rallyförare
Marcus Grönholm, ex-rallyförare Bild: EPA/Nikos Mitsouras marcus grönholm

Rallyföraren Marcus Grönholm ordnar en crosskart-tävling på sina marker i Rådkila i Ingå med 15-20 bilar.

Evenemanget blir av den 14 februari kl. 10-16 på Skallas gårds marker. Den bana som plogas upp är drygt tre kilometer lång och löper både på åker och i skogen.

Inför byggnads- och miljönämndens möte på tisdag (10.2) föreslås att Grönholms anhållan om att få ordna tävlingen godkänns.

Banan måste vara stängd för övrig trafik och varningsskyltar eller hinder måste sättas fram så att andra fordon inte kan förirra sig ut på banan. Den momentana bullernivån får inte vara högre än 65 dB vid närmaste gårdsplan.

Miljöchef Patrik Skult skriver i beredningen att tävlingen inte väntas leda till avsevärda men för naturen, den övriga miljön, bosättningen, allmänt rekreationsbruk, fisket eller något annat allmänt eller enskilt intresse. Därför gör det ingenting att tillståndsbeslutet inte hinner få laga kraft, för i och med att sådana här men inte uppstår är det inte nödvändigt att be om tillstånd för ett sådant enstaka evenemang.

Läs också