Hoppa till huvudinnehåll

Romar tänker attackera i störtloppet

Efter en misslyckad super-G-tävling suktar Andreas Romar efter framgång i lördagens störtlopp i alpina-VM i Beaver Creek.

Romar startar med nummer 26 men siktar på att finnas betydligt högre upp än så i resultatlistan.

- Jag vill ju säga att jag skulle vinna. Ska vi säga så här att tuffaste konkurrenterna är Kjetil Jansrud, fransmännen har åkt bra på träning och sen är det ganska öppet. Det är många som har åkt bra här och det beror lite på vad det är för väder och vind under tävlingen, berättar Romar för Yle Sporten.

Trots att Bode Miller åkte på en obehaglig skada i super-G och Romar själv har lidit av skadeproblem under de senaste säsongerna finns det ingenting i Birds Of Prey-pisten som gör honom orolig.

- Inte egentligen. Det är en tuff backe med många tuffa partier och stora hopp men det är ingenting som är speciellt där. Det gäller bara att attackera och åka.

Branten där Romar åkte ur banan i super-G orsakade problem för finländaren också i den sista strörtloppsträningen.

- Det gäller att hitta den aktiva åkningen. I träningsåket blev jag och väntade på vad som skulle komma emot mig istället för att attackera och gå för de där tiondelssekunderna som man kan få in på branten. Det gäller att hitta självförtroendet så att man kan attackera för fullt.

Romar menar att alla skadebekymmer är ur världen och att kroppen är i skick. Gällande utrustningen finns det heller ingenting att klaga över.

- Allt ser ut att fungera bra. Stallet leder medaljstatistiken överlägset så det går bra för oss just nu, konstaterar Romar.

Herrarnas störtlopp i Beaver Creek inleds klockan 20.00. Tävlingen sänds i Yle Fem och refereras på svenska av Kristian Karlsson.

Herrarnas störtlopp på Arenan kl. 19.55

Läs också

Nyligen publicerat - Sport