Hoppa till huvudinnehåll

Märkligt misstag i silvermedaljörens första lyft

Kenneth Sandvik vann silver vid FM-tävlingarna i bänkpress trots yrsel av funktionärerna. Sandvik skulle öppna med 350 kg men istället fick han försöka på 370 kg.

Det första lyftet misslyckades och det tog en stund före man märkte att det fanns 20 kg för mycket i stången. Sandvik fick ett andra försök och då lyckades han enkelt få upp 350 kg.

- Det var lite överraskande, som tur fick jag ett omlyft. Det är nog sällan som det händer sådant här. Jag vet inte vad det berodde på men tokigt blev det.

Sandvik som representerar Ålands KraftsportKlubb är nöjd med silvret som garanterar honom en plats i VM. Att utmana Smulter är inte realism enligt den 40-årige Sandvik.

- Smulter är svår att tas med. Vi får rätta oss i ledet efter honom. Jag lyckades i att slå Ove Lehto så nu får jag en plats i landslaget, det är jag jättenöjd med.

Den flerfaldige VM-vinnaren är redan i veteranålder så målsättningarna ligger inte lika högt mera.

- Standarden har åkt upp så otroligt mycket. Jag smyger upp lite grann men konkurrenterna smyger kanske med lite större steg, de är lite yngre! Det är väl som det är, ungdomarna ska vara hårda. Jag har ju vunnit sju VM men det var några år sedan nu, flinar Sandvik.

Skip Instagram post

Smulter hoppas på polisens godhet - vill satsa professionellt
Inget världsrekord men FM-guld - se video

Läs också

Nyligen publicerat - Sport