Hoppa till huvudinnehåll

Smulter hoppas på polisens godhet - vill satsa professionellt

Fredrik Smulter har inte fått den inledning på säsongen han hoppats på men tror på framgång i VM. Dessutom ser det ut som om han skulle kunna göra det helt för fullt.

I FM i bänkpress fick Fredrik Smulter bara ett godkänt lyft. Det räckte ändå till guld då ingen kom nära hans 382,5 kg. Trots guldet var han inte nöjd efter att ha misslyckats med världsrekordsvikten 401 kg.

- Det är något som fattas. Det finns inte det där riktiga stinget, jag skakar mycket. I det sista försöket slog jag i ställningen på vägen upp så jag orkade inte pressa ut det.

Fredrik Svensson bänkpressade 400,5 kg i de svenska mästerskapen förra helgen. Bara resultat från internationella tävlingar duger som världsrekord så Smulter är alltså fortfarande rekordman med sitt 400 kg.

- Inte har det egentligen någon skillnad vad vi lyfter i de nationella mästerskapen, det är på VM som det gäller. Men visst skulle det ha varit roligt att veta att man är där. Det tror jag nog att jag är men idag så ville inte det sig som det skulle.

VM i bänkpress med utrustning hålls den 19-23 maj i Sundsvall i Sverige. Till de tävlingarna hoppas Smulter att han kan förbereda sig hundraprocentigt.

- Bara Österbottens polisinrättning är god så kommer jag att söka tjänstledighet i tre månader och försöka satsa professionellt. Jag har kollat med lite sponsorer och fått ihop en del. Jag ska kolla lite mer och hoppas på att för första gången i mitt liv kunna satsa professionellt. Det skulle vara en fantastisk möjlighet.

Efter Sundsvall är det dags för VM med klassisk teknik, det vill säga utan stödutrustning. De tävlingarna hålls i Salo den 5-14 juni.

- Det blir en fullspäckad sommar. Jag hoppas jag kommer med två världsrekord från de tävlingarna. Speciellt i Sundsvall tror jag att 401 kg kommer att vara bara ett mellanmål, det ska nog upp mot 410 tror jag.

Märkligt misstag i silvermedaljörens första lyft
Inget världsrekord men FM-guld - se video

Läs också

Nyligen publicerat - Sport