Hoppa till huvudinnehåll

Nästan oslagbara Maze vann igen

Tina Maze, VM 2015
Maze behöll sin ledning efter störtloppet och fick fira sitt andra guld. Tina Maze, VM 2015 Bild: EPA / All Over Press maze

Tina Maze har än en gång toppat formen till ett stort mästerskap. I superkombinationen tog slovenskan redan sin tredje medalj i detta VM då hon vann knappt före Nicole Hosp.

Tina Maze gjorde vad hon skulle och kammade hem segern i superkombinationen med 0,22 sekunders marginal till tvåan Nicole Hosp från Österrike. Maze startade som sista dam i slalommomentet och hade 0,90 sekunder till godo på Hosp. Trots att hon tappade lite tid i början av åket så var hon tillräckligt snabb på den sitta tredjedelen av banan och tog redan sin andra guldmedalj i detta VM.

Nicole Hosp som hade den nästsnabbaste tiden i slalomdelen fick precis som i OS i Sotji nöja sig med silver. Landsmaninnan Michaela Kirchgasser som var snabbast i slalompisten tog brons.

Hemmahoppet Lindsey Vonn låg först sjua efter störtloppet och gränslade en port i slalomen och avbröt.

Slovenien, eller rättare sagt Tina Maze är nu uppe i två guld och ett silver efter tre damgrenar. Maze kan ännu göra en ”Lasse Kjus” och vinna fem medaljer i ett och samma mästerskap. Norrmannen lyckades med den bedriften för 16 år sedan just i Vail/Beaver Creek.

Damernas superkombination:

1. Tina Maze SLO 2.33,37
2. Nicole Hosp AUT +0,22
3. Michela Kirchgasser AUT + 0,35
4. Anna Fenninger AUT +0,89
5. Lara Gut SUI +0,94
6. Kathrin Zettel AUT +1,64

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

 • Peuran polku – Renstigen

  En sydlig vildmark där du får vandra i lugn och ro.

  Du behöver inte flyga till Lappland för att uppelva vildmarkens lugn och ro. Den sydliga Peuran polku, eller Renstigen på svenska, erbjuder rusningsfri vandring med låg tröskel.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport