Hoppa till huvudinnehåll

Österrike försvarade VM-guldet i lagtävlingen

Österrike fick fira efter lagtävlingen.
Michaela Kirchgasser och Marcel Hirscher är framme och gratulerar Christoph Nösig. Österrike fick fira efter lagtävlingen. Bild: EPA/Vassil Donev alpint 2015

Överraskaren Kanada bjöd upp till kamp i finalen men österrikarna lyckades vinna den med 3-1. Sverige tog brons, medan Finland åkte ut i den första omgången.

Österrike inledde marschen mot sin andra raka VM-titel med en enkel 4-0 seger över Argentina. I den andra omgången slog österrikarna Norge med 3-1 och i semifinalen grannen Schweiz med samma siffror.

Kanada hade i finalen ännu före de sista åkarna chansen till en jätteskräll, men Christoph Nösig pallade för trycket och Österrike med Eva-Maria Brem, Michaela Kirchgasser och Marcel Hirscher i laget fick fira i målområdet i Vail.

Sverige förlorade något överraskande mot Kanada i semifinalen, men svenskarna kom igen och slutade trea efter att besegrat Schweiz i bronsmatchen.

Finland knep en poäng i sin åttondelsfinal mot USA då Joonas Räsänen i sin VM-debut slog självaste Ted Ligety. Kristiina Rove, Merle Soppela och Eemeli Pirinen förlorade däremot sina dueller och Finland fick nöja sig med en omgång i lagtävlingen.

Slutresultat, lagtävlingen:

1. Österrike
2. Kanada
3. Sverige
4. Schweiz
5. Norge
5. Frankrike
5. USA
5. Italien
9. Argentina
9. Slovenien
9. Ryssland
9. Kroatien
9. Finland
9. Tjeckien
9. Tyskland
9. Storbritannien

Läs också

Nyligen publicerat - Sport