Hoppa till huvudinnehåll

Ryska turister överger Högholmen

Björnarna leker i snön.
År 2017 öppnar Högholmen ett nytt område där man visar upp finländska natur och de djur som lever i den. Björnarna leker i snön. Bild: Högholmen björnar

Minskningen i antalet ryska turister syns nu också på Högholmen, rapporterar Yle Uutiset. Nu måste man fundera på om man ska höja biljettpriset, säger djurparksdirektören.

Djurparken märkte tydligt av ett minskat antal ryska besökare under fjolåret. Bara 485 000 personer besökte Högholmen i fjol, vilket var 17 000 färre än året innan och 45 000 färre än målsättningen.

- Det märks att vi har haft färre ryska besökare. Vi har inen exakt statistik, men det syns i kundservicen. De ryska turisterna har ökat i antal under de senaste åren, men i fjol kom det märkbart färre, säger djurparkens direktör Sanna Hellström till Yle Uutiset.

Besökarantalet är viktigt för stadens djurpark eftersom största delen av djurparkens intäkter kommer från inträdesbiljetterna. I fjol höjde man inträdet så även om besökarantalet minskade syntes det inte i intäkterna från biljettförsäljningen.

- Vi måste fundera på om vi ska höja biljettpriset. Men å andra sidan vill vi vara ett sådant besöksmål dit många kan komma utan att priset blir ett hinder, säger Hellström.
Nästa vecka håller skolorna i södra Finland sportlov och då brukar djuparken locka många besökare. De dagliga besökarsiffrorna på Högholmen varierar mellan över 10 400 och bara 13 under vissa vinterdagar.

Närkontakt och älgar

Högholmen har många planer på hur man ska få besökarantalet att öka igen. I år öppnar djurparken till exempel en ny hage som besökarna kan gå igenom på på så sätt få närmare kontakt med djuren.

År 2017 öppnar Högholmen ett nytt område där man visar upp finländska natur och de djur som lever i den, bland annat älgar och kungsörnar.

Läs också:
Skogens kung till Högholmen - kostar miljoner
Kallt och varmt drog ner Högholmens besökarsiffror
Ytterst ansträngd ekonomi på Högholmen

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen