Hoppa till huvudinnehåll

Vårdchefen i Pargas: Ingen förbjuds att uttala sig

En gaffel på en tallrik på en vit duk.
En gaffel på en tallrik på en vit duk. Bild: Jyrki Lyytikkä tallrik

Fallet där en av Yle Åbolands reportrar inte fick intervjua en patient som var inlagd på Malmkullas bäddavdelning om maten som serveras där var ett missförstånd. Det säger vårdchefen i Pargas, Ann-Helen Saarinen.

En orsak till missförståndet är att det var en bekant till patienten som fungerade som länk mellan reportern och patienten i fråga, anser Saarinen. Enligt henne skulle det inte ha funnits några hinder för intervjun om patienten själv tagit initiativ och uttryckt sin vilja att ställa upp.

- Att vi inte skulle låta bäddavdelningens patienter uttala sig och bli intervjuade stämmer inte. Om patienten vill uttala sig så naturligtvis är det okej men om det går via någon annan så är det fel väg.

Vidare anser Saarinen att det skulle varit bättre om patientens anhöriga också kontaktats för att säkerställa att allt går rätt till.

Saarinen säger att man från stadens sida erbjöd reportern en möjlighet att smaka på maten som serverades på Malmkulla.

Äldre i Pargas slänger smaklös mat

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland