Hoppa till huvudinnehåll

VM i dag: Veckans jämnaste tävling väntar

Alexander Chorosjilov vann i Schladming.
Khorosjilovs framfart fortsätter även i VM. Alexander Chorosjilov vann i Schladming. Bild: EPA/HerbertNeubauer/AllOverPress khoroshilov

Att tippa segraren i herrarnas slalom i VM i Beaver Creek är allt annat än enkelt. Efter tio mer eller mindre väntade vinnare kommer avslutningstävlingen att bjuda på en liten överraskning.

Förutsättningar: Största delen av åkarna har tävlat endast en gång i världscupen i slalom i Beaver Creek. Det var säsongen 2011-12 och då vann Ivica Kostelic före Christian Deville och en viss Marcel Hirscher. Före den tävlingen körde herrarna slalom i Colorado i december 2006. Arrangörerna har injicerat vatten i pisten så den kommer att vara väldigt hård och isig.

Håll koll på: Här kunde man dra till med en lång lista men jag nöjer mig med att lyfta fram Aleksandr Khorosjilov som vann den senaste tävlingen i Schladming i överlägsen stil. Då var Marcel Hirscher lite krasslig, men i VM är han redo att vinna igen. Italienaren Stefano Gross kan mycket väl ta Italiens första medalj i detta VM då han stått på prispallen i tre av de fyra senaste världscupdeltävlingarna. Tysken Felix Neureuther och Sveriges tuffaste kort Mattias Hargin utmanar den tidigare nämnda trion.

Visste du att: Khoroshilov skulle bli den första ryska åkaren att ta en VM-medalj om han tar sig upp på podiet. Sovjetunionen tog i tiderna två VM-medaljer genom Jevgenja Sidorova och Svetlana Gladisjeva åren 1956 och 1991.

Referentens tips: Jag sticker ut näsan och tippar som Finlands enda deltagare Joonas Räsänen att det är Aleksandr Khorosjilov som vinner. Marcel Hirscher får starta med nummer ett i det första åket och slutar tvåa medan bronset går till Stefano Gross. Det betyder att åkare som Neureuther, Kristoffersen, Hargin och Dopfer blir utan medalj ...

Herrarnas slalom direkt i TV2 med start kl. 19.15 och det andra åket i samma kanal kl. 23.30. Finlands Joonas Räsänen gör sin individuella VM-debut med startnummer 46.

Svenskt referat: Kristian Karlsson, på finska Nina Vanhatalo tillsammans med Kalle Palander.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport