Hoppa till huvudinnehåll

Grange avslutade VM med en skräll

Grange överraskade ooch vann VM-guld före tyskarna.
Grange vann före tyskarna Dopfer och Neureuther. Grange överraskade ooch vann VM-guld före tyskarna. Bild: EPA/John G. Mabanglo jean-baptiste grange

I den sista och elfte VM-grenen kom den största överraskningen då Jean-Baptiste Grange vann herrarnas slalom. Fransmannen vann före tyskarna Fritz Dopfer och Felix Neureuther.

Den första banan ställde till det för flera åkare och hela 43 avbröt. Grange stod för en positiv överraskning i det första åket och låg femma.

I det andra åket slog världsmästaren från 2011 till och drog till med den snabbaste tiden vilket lyfte upp honom högst på podiet. Fransmannen har efter VM-guldet i Garmisch-Partenkirchen endast stått en gång på prispallen i världscupen vilket höjer värdet av dagens seger.

Marcel Hirscher som ledde efter det första åket och var ännu snabbast vid den sista mellantiden gränslade i målbranten och hans saldo i VM blev två guld och ett silver. Alexander Khoroshilov låg tvåa efter det första åket, men ryssen föll ner till åtta i resultatlistan.

Tyskarna kom igen i den andra omgången och belönades med två medaljer då Fritz Dopfer slutade tvåa och Felix Neureuther tog brons. Silvret var den första stortävlingsmedaljen för Dopfer.

Det svenska laget bjöd på en stark laginsats med tre åkare bland de sju snabbaste. Mattias Hargin fick inte till det i det andra åket, men var ändå bästa svensk med sin femte plats. André Myhrer slutade sexa och Markus Larsson sjua. Jens Byggmark avbröt i det andra åket.

För Joonas Räsänen som var Finlands enda deltagare i tävlingen tog det roliga slut ungefär halvvägs in i det första åket då han körde av banan.

Herrarnas slalom:

1. Jean-Baptiste Grange FRA 1.57,47
2. Fritz Dopfer GER +0,35
3. Felix Neureuther GER 0,55
4. Henrik Kristoffersen NOR +0,57
5. Mattias Hargin SWE 0,62
6. André Myhrer SWE +0,74
7. Markus Larsson SWE +1,00
8. Alexander Khoshilov RUS +1,47
Joonas Räsänen FIN DNF1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport