Hoppa till huvudinnehåll

Sannfinländare angriper träffpunkt för regnbågsunga

Mika Niikko
Mika Niikko Bild: Mika Niikko mika niikko

Riksdagsledamoten Mika Niikko (Sannf) går i ett blogginlägg till angrepp mot Esbo stads träffpunkt för regnbågsunga. Niikko skriver att de som besöker stället är unga som funderar över sin sexuella identitet och de kan råka ut för manipulation.

Riksdagsledamot Niikko från Vanda har tidigare gjort sig känd för sina fientliga åsikter mot homosexuella och var en av dem som mest högljutt motsatte sig den könsneutrala äktenskapslagen när den behandlades i riksdagen. Träffpunkten för hlbtiq-unga öppnades i november och är till för personer mellan 13 och 29 år.

Niikko skriver i sitt blogginlägg att en 13-åring och en 29-åring är i helt olika livsskeden fysiskt och mentalt och det är därför oroväckande att Esbo stad sammanför en tonåring som letar efter sin identitet med en vuxen för att de ska tillbringa sin fritid i samma utrymme.

"En ung person som funderar över sin sexuella identitet är i en utsatt position och kan råka ut för manipulation. Det här godkänner knappast särskilt många barns föräldrar i Esbo", skriver Niikko.

Ungdomsfullmäktige i Esbo har på sin Facebook-sida svarat på Niikkos inlägg med att det breda åldersspannet beror på att äldre och unga ska kunna stöda varandra. De skriver att de "det är oroande att en riksdagsman från vår valkrets på helt fel grunder anser att en fint fungerande ungdomstjänst är ett exempel på när det går fel. Man måste inte besöka träffpunkten och att bekämpa fördomar är inte en dålig sak, enligt oss. "

- Niikko har missförstått. Tanken med samlingsplatsen är att där ska kunna föras öppna diskussioner. Det finns ingen risk för manipulation eftersom de som kommer dit får vara som de vill. Det finns heller ingen information om att föräldrarna skulle ha klagat, säger ungdomsfullmäktiges ordförande Paula Karhunen.

Läs också:

Regnbågsunga i Esbo fick egen träffpunkt

Läs också