Hoppa till huvudinnehåll

Kattboet i Veckjärvi nästan tömt

gamla veckjärvivägen 8 i borgå
Huset i Veckjärvi där trettio halvvilda katter höll till - nu finns där bara fem kvar. gamla veckjärvivägen 8 i borgå Bild: Yle/Stefan Härus gamla veckjärvivägen 8

Nu har största delen av de trettio halvvilda katterna i Veckjärvi i Borgå tagits om hand.

Medlemmar i Borgånejdens djurskyddsförening och Lovisa katthus lyckades på torsdagen med kattägarens hjälp få tag på tjugofem av katterna. Nästa vecka försöker man få fast de fem katter som är kvar i Veckjärvi.

Borgånejdens djurskyddsförenings katthus i Tolkis
Katthuset i Tolkis har tagit hand om sju av de halvvilda katterna från Veckjärvi Borgånejdens djurskyddsförenings katthus i Tolkis Bild: Yle/Sune Bergström borgånejdens djurskyddsförening

Stadsveterinären har tagit hand om en del av katterna, som nu har kastrerats eller steriliserats, vaccinerats och avmaskats och fått nya hem hos privatpersoner.

Sekreterare Taija Lukin vid Borgånejdens djurskyddsförening säger att katthuset i Tolkis har tagit hand om sex hankatter och en honkatt. Också de här katterna undersöks av veterinär, kastreras eller steriliseras, vaccineras och avmaskas. Personalen följer med katternas hälsotillstånd i ett par veckor. Efter det kan intresserade höra sig för hos katthuset om de kan få ta hand om katterna.

De katter som är i värst skick eller som inte går att omplacera kommer antagligen att avlivas.

Läs också:
300 euro på kattmat – i månaden!
"Det är inget bra kattliv"
Snipp, snapp, snut - så var kattsagan slut!
Max och Mustikka tar siesta i Tolkis katthus

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland