Hoppa till huvudinnehåll

Turmål förstörde Rasks kväll

Tuukka Rask var matchens bästa spelare mot Islanders.
Tuukka Rask var matchens bästa spelare mot Islanders. Bild: AFP / Lehtikuva ice

Boston Bruins åkte på sin fjärde raka förlust när Calgary var bättre med 4-3 efter förlängning i nattens NHL-omgång. Tuukka Rask stod för 23 räddningar i Bostons mål.

Februari har hittills varit en tung månad för Boston Bruins. Laget har bara vunnit en av de sex matcher man har spelat den här månaden och under natten till tisdagen kom lagets fjärde raka förlust.

Matchen mot Calgary började ändå bra för Boston och laget ledde med 3-0 i början av den andra perioden. Karri Rämö inledde mellan stolparna för Calgary men efter tre insläppta mål fick han ge över ansvaret åt Jonas Hiller.

Efter Bostons tre mål började Calgary jobba sig in i matchen och efter 60 minuter var ställningen 3-3.

Matchen såg ut att gå mot straffar men när bara några sekunder återstod av förlängningen lyckades T.J Brodie sätta in den avgörande pucken bakom Tuukka Rask. Målet var ett riktigt turmål för Brodie dumpade bara pucken mot mål från snäv vinkel men turligt nog för Calgary så studsade den in i mål via Rask rygg.

- Det här var första målet av den här typen i min karriär. Vi hade problem i matchen och så blir det när pucken inte studsar vår väg, det har hänt flera gånger tidigare. Jag är besviken, sa Rask på klubbens webbplats efter matchen.

Iiro Pakarinen noterades för en passningspoäng när hans Edmonton Oliers förlorade mot Winnipeg Jets med 4-5 efter straffar. Pakarinen har nu gjort tre poäng på tolv matcher den här säsongen.

Resultat:

NY Islanders – NY Rangers 5-6

Detroit – Montreal 0-2

Ottawa – Carolina 3-6

Winnipeg – Edmonton 5-4 e.str
EDM: Pakarinen 0+1

Calgary – Boston 4-3 e.fö
BOS: Rask 23/27
CAL: Rämö 8/11 utbytt vid 20:49

Colorado – Arizona 5-2

Vancouver – Minnesota 3-2

Los Angeles – Tampa Bay 3-2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport