Hoppa till huvudinnehåll

Korhola i ordkrig med Soininvaara

Eija-Riitta Korhola.
Eija-Riitta Korhola. Bild: Wikipedia eija-riitta korhola

I höstas rörde före detta EU-parlamentarikern Eija-Riitta Korhola om i de sociala medierna genom att i en intervju för Helsingin Sanomat säga att hon av ekonomiska skäl inte kommer att ställa upp i vårens riksdagsval.

- Jag har inte råd att ställa upp i valet, sade Korhola då till HS. Det blev ett minus på 65.000 euro från EU-valet. Man vinner inga val utan pengar.

Korhola trillade i våras ut ur EU-parlamentet. Men efter att ha varit parlamentariker i 15 år är hon i 15 månader berättigad till en ersättning på drygt 8000 euro i månaden.

Den summan var en nagel i öga på många twittrare i höstas. Och när Korhola trots allt nyligen offentliggjorde sin riksdagskandidatur lät de syrliga kommentarerna på Twitter inte vänta på sig.

Både gröna Osmo Soininvaara och Vänsterförbundets Dan Koivulaakso konstaterar att Korhola tydligen i alla fall fick sin valfinansiering fixad.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Gliringarna kring det rätt generösa vederlaget från EU-parlamentet fick Korhola att tappa fattningen. Hon beskyllde Soininvaara för att fara fram med osanning. Att hon aldrig klagat på sina dåliga inkomster utan på de höga kampanjkostnaderna.

Hoppa över Twitterpostning

Också Dan Kovulaakso fick sig en släng på Twitter av Korhola. ”Skolmobbning” är termen som Korhola använder. Hon betonar att hon ger sig in i riksdagsvalet med en nollbudget.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Eija-Riitta Korhola krävde på Twitter också en ursäkt av Osmo Soininvaara. Men någon ursäkt har hon inte fått.

Läs också:
Korhola i twitterstormens öga

Läs också

Nyligen publicerat - Debatt