Hoppa till huvudinnehåll

En massa nytt att lyssna på

Paul Mccartney i Rio de Janeiro i maj 2011
Paul McCartney är med på ett hörn bland veckans nya låtar. Paul Mccartney i Rio de Janeiro i maj 2011 Bild: EPA mccartney

Många nya låtar på listan den här veckan. Finländskt, svenskt, norskt, jamaikanskt, brittiskt och några amerikanska superstjärnor.

Krista Siegfrids / On & Off

Vi inleder på hemmaplan med Kristas senaste singel. On & Off handlar om ett stormigt förhållande som är just on och off.Alfons / Ganjaman 2015

En bredare jamaikansk dialekt får man leta efter. Vad ska man säga om låten? Jag antar att Alfons gillar att röka på…Pitbull & Ne-Yo / Time Of Our Lives

Det är nyår och din plånbok gapar tomt. Hur löser du problemet? Jo, genom att bjuda in Pitbull och Ne-Yo på nyårsfest tydligen.Ina Wroldsen / Aliens

Du har antagligen hört en hel del av Ina Wroldsens låtar tidigare. Hon har nämligen gjort en framgångsrik karriär som låtskrivare åt bland andra Shakira, Britney Spears och One Direction. Med singeln Aliens debuterar hon nu själv som artist.Stök / Ett varv till

År 2012 började Stök dyka upp på festivalaffischer i hemlandet Sverige och år 2013 släpptes debutsingeln Fast i hjulet. Namnet Stök lär ska komma från bandets scenframträdanden och den här veckan stökar vi till det på spellistan med senaste singeln Ett varv till.Florence and the Machine / What Kind Of Man

Gruppen behöver knappast någon utförligare presentation. Soundet på nya skivan How Big How Blue How Beautiful har blivit mera gitarrbetonat och de stora känslorna kommer verkligen till ytan, också rent visuellt i musikvideon till What Kind Of Man.Maskinen / Stora fötter stora skor

Sedan förra plattan Framgång & Efterfrågan har killarna i Maskinen jobbat med soloprojekt på egen hand, men nu är de tillbaka med nytt material. Skivan med nya låten Stora fötter stora skor är den första delen av en serie EP-releaser från gruppen som planeras under 2015.Rihanna, Kanye West, Paul McCartney / FourFiveSeconds

Beatles-legenden Paul McCartney har de senaste året gjort en hel drös projekt tillsammans med olika toppartister och hyllats för dem i musikpressen. FourFiveSeconds är inget undantag.

Också Rihannas och Kanyes nya, mjukare framtoning har uppskattats och kommer fint fram i låten med inslag av akustisk gitarr, orgel och cello.Rosh ft. Vaz / Svart diamant

Det färskaste namnet i den nya svenska hiphopgenerationen är Rosh Anoushe. Självsäkerhet, attityd och pondus är ord som bra beskriver hennes debut-EP med samma namn som singeln.Hela spellistan och hur ofta låtarna spelas kan du se här. Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.