Hoppa till huvudinnehåll

Tillfällig direktör vald för sjukvårdsområdet

Sjukvården i Västnyland får tillfällig direktör
Sjukvården i Västnyland får tillfällig direktör Sjukvården i Västnyland får tillfällig direktör Bild: Yle/Monica Slotte ekenäs sjukhus

Styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt beslöt på måndagen om ett tillfälligt arrangemang när det gäller ledningen av Västra Nylands sjukvårdsområde.

Förvaltningsdirektör Gabi Erroll ska sköta uppdraget som direktör från och med den 1 oktober 2015 till den 31 december 2016. Hon sköter sysslan jämsides med sina uppgifter som förvaltningsdirektör för Västra Nylands sjukvårdsområde.

- Jag ser det som en enormt stor utmaning. Inte sitter någon av oss och rullar tummarna här nu heller så det blir nog mera arbete, säger Gabi Erroll.

Förvaltningsdirektör Gabi Erroll blir också direktör.
Förvaltningsdirektör Gabi Erroll blir också direktör för sjukvårdsområdet Förvaltningsdirektör Gabi Erroll blir också direktör. Bild: Yle/Monica Slotte västra nylands sjukvårdsområde

Mera papper

Till direktörens uppgifter hör att leda verksamheten och den inre organisationen och ledningsgruppen. Arbetsbördan ökar rent administrativt och de koordinerande uppgifterna blir fler. Erroll sätter ändå stor tilltro till sitt team.

- Vi är en ledningsgrupp som jobbar tillsammans. Jag kan ju givetvis inte fungera som ledande läkare eftersom jag inte är läkare. Men det kompletteras genom tjänsten som ledande läkare, som vi hoppas få skött.

Olika uppgifter

Harri Yltävä, VF, är medlem av HNS styrelse. Han ser Gabi Erroll som bästa möjliga alternativ på den tillfälliga direktörsposten.

- Att vara läkare är inte den enda merit som räknas inom HNS. Tvärtom. Gabi Erroll känner sjukhuset och kommunerna och har det nätverk som behövs.

Läget med social- och hälsovårdsreformen är helt öppet, konstaterar Yltävä.

- Det är bättre att vänta och se hur det går innan vi fattar permanenta beslut.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland